Сензациите в пресата: Левски отписва родния пазар

Сензациите в пресата: Левски отписва родния пазар

Novsport

11-12-2019, 08:39

Сензациите в родната преса на 11 декември, сряда, 2019 година:

Тема Спорт: Михайлов приключи с Левски

Вратарят Николай Михайлов най-вероятно е изиграл последния си мач за Левски. Много малко вероятно е 31-годишният страж да бъде в групата за гостуването на сините на Локо Пд - на 15 декември, неделя. След срещата отборът ще бъде разпуснат в зимна ваканция.

В последните двубои Михайлов не попада в групата на Левски. За последно бе сред 18-те на 24 ноември за мача с Царско село, който бе спечелен с 2:0 на "Герена". След това не бе в състава за гостуването на Берое (1:0), срещата с Черно море (1:0) за купата и домакинския успех с 2:0 над Витоша. Причината е, че Михайлов се оплакваше от контузия в глезена.

Очаква се Николай и Левски да се разделят през зимната пауза. Причината е, че той не получи шанс от треньорския щаб да се докаже. В едно интервю той ясно показа, че не е никак доволен от статута си на твърда резерва. През този сезон вратарят бе под рамката само веднъж в официален двубой - при 5:1 над втородивизионния Спартак Варна на 1/16-финалите за Купата на България.

Вратарят се завърна в родния си клуб през ноември 2018 година. След това направи добра зимна подготовка и през пролетта бе несменяем титуляр. Той си върна и мястото в националния отбор. През лятото обаче на "Герена" акостира черногорецът Милан Миятович. И именно той е първи избор на Петър Хубчев и щаба му.

В момента дубльор на Миятович е младокът Петър Иванов. През зимата Левски ще опита да вземе опитен страж.

Меридиан мач: Левски отписва родния пазар

Левски бие отбой в търсенето на попълнения от родното първенство, научи „Меридиан Мач". „Сините" бяха хвърлили око на няколко играчи, но бяха принудени да се откажат от тях след случая с Ахмед Ахмедов, Както и решението на Кристиан Димитров да си остане в „Коматево". Основната причина са надутите цени, които искат от Левски. Според „сините" те са напомпани изкуствено с твърдението, че въпросните играчи са били искани и от техните конкуренти. Така тимът от „Герена" ще залага изцяло на попълнения от чужбина. Задачата обаче ще е доста трудна.

Както „Меридиан Мач" вече писа, в Левски няма да разполагат със средствата, които имаха през лятото за нови играчи. Гледат се предимно футболисти, които ще имат възможността да дойдат в София като свободни агенти.

Отдавна се говори, че Петър Хубчев търси крайни бранители, които да бъдат алтернатива на Живко Миланов или Иван Горанов. Освен това тимът се оглежда за халфове заради ситуацията с Хали Тиам, чийто договор изтича.

Меридиан мач: Агитката в един сектор на „Лаута“

Една от враждуващите фракции в агитката на Левски най-вероятно ще трябва да пропусне мача на „Лаута", научи „Меридиан Мач". Причината за това е, че привържениците на „сините" ще бъдат настанени единствено в сектор за гости. Както е известно, до този момент полицията разделяше „София Запад" и„Ултрас Левски" на различни места по стадионите при всяко гостуване. Сега обаче една от групировките трябва да бъде пратена в трибуна „Спортклуб , което обаче е било посрещнато на нож от феновете на Локомотив. Те не са съгласни чужди елементи да бъдат настанени в близост до тях. Това означава, че членовете на „Ултрас Левски" ще трябва да пропуснат мача. Възможно е обаче полицията все пак да надделее и да осигури място и за тази фракция на стадиона.

Иначе „черно-белите" пуснаха вчера билетите за мача, който е изключително важен и за двата отбора. Цената на пропуските е 12 и 8 лева. Освен това феновете бяха приканени да направят дарение в урните до клубната каса. С парите ще бъдат подпомогнати ин-витро процедурите за двойки, които не могат да имат деца по нормален път.

Меридиан мач: Кулма е свободен агент

Бившият футболист на ЦСКА Густаво Кулма в момента е свободен агент, като може да се върне в България и да облече отново червената фланелка или тази на някой друг роден отбор. Колумбийското крило игра на „Армията" в периода 2016-2017, но не остави сериозна следа в отбора. Всъщност, той дойде в България като заместник на Вилмар Джордан в Литекс, а след това се премести в София.

След престоя си в България, той отиде в Мексико, където последователно игра за Некакса и Корекаминос. През миналото лято се говореше, че Кулма със сигурност се завръща в ЦСКА, но от клуба категорично опровергаха, че искат отново да пробват крилото от Колумбия. 26-годишният футболист обаче усилено си търси нов клуб, като е склонен да се върне в България, защото познава футбола тук. Правата на Кулма се държат от мениджърска агенция.

Източник: Novsport

Последни новини