Сензациите в пресата: Левски очаква отговор от Иванков за треньор

Сензациите в пресата: Левски очаква отговор от Иванков за треньор

Novsport

04-01-2019, 08:22

Най-интересните теми от българската преса днес, 4 януари 2019 г.:

“Тема спорт”: Левски очаква отговор от Иванков

Бившият вратар и бивш член на Управителния съвет на Левски Димитър Иванков трябва да даде отговор на ръководството на клуба дали ще се съгласи да влезе в треньорския щаб. “Сините” искат той да започне да отговаря за подготовката на играчите под рамката. Ако отговорът на любимеца на Сектор Б е положителен, то той ще замени Валентин Захариев, който заемаше този пост след освобождаването на Делио Роси и екипа му. По времето на италианеца вратарите на “Герена” бяха тренирани от сънародника му Доменико Ботичела. Захариев пък най-вероятно отново ще се върне в школата на “сините”.

Димитър Иванков е юноша на Левски. За “сините” той изигра общо 275 мача във всички турнири от сезон 1996/97 до 2004/05 включително. В тях той реализира 24 гола. Иванков спечели три титли и пет купи на България. През пролетта на 2013 година Димитър бе част и от Управителния съвет на Левски. Той обаче не заемаше поста дълго време, а предпочете да се оттегли от него.

„Меридан мач”: Берое си връща Стивън Петков, чакат го на Ивановден

Берое ще привлече нападателя на Ботев (Пд) Стивън Петков. Тимът от Стара Загора ще се възползва от ситуацията, че той отказва да поднови договора си с „канарчетата", научи „Меридиан мач". Португалският Фейрензе проявяваше интерес към него. Голмайсторът обаче не успя да се разбере с иберийците за личните си условия. Старозагорци се влезли в преговори с „жълто-черните", защото имат нужда от попълнения на всички постове. Очаква се Стивън Петков да започне подготовка с Берое още на 7 януари, Ивановден. Ако този трансфер се осъществи, то това ще бъде втори престой под Аязмото за нападателя. Преди три сезона тимът от Стара Загора му подаде ръка, след като Петков бе изпаднал в немилост заради обвиненията за участие в манипулиране на мачове. Стивън бе ползван от Петър Хубчев заради правилото за играчи до 21 години. Нападателят си тръгна от Берое през лятото на 2016 година, когато за треньор бе назначен Александър Димитров. По-късно Петков си отмъсти на Димитров с надпис на фланелката си, който гласеше: „Абе, къде е Сашко?".

„Тема спорт”: Дунав чака играчи от Астра под наем

Първата тренировка за футболистите на Дунав Русе ще е на 7 януари (понеделник) от 14:00 часа на стадиона в кв. "Здравец", обявиха вчера от клуба. Въпросът е кой ще се появи на терена. На този етап освободените са шестима - Преслав Петров, Махамаду Ндиайе, Дерик Менса, Даниел Пехливанов, Александър Александров и последно Бранимир Костадинов. С него раздялата е била оформена в последния ден на миналата година - 31 декември. Очаква се да напусне и Божидар Васев, който е почти сигурен за Арда Кърджали.

За старта на зимната подготовка трябва да се появяват няколко румънски играчи. Те ще дойдат от комшийския Астра Гюргево и ще са под наем. Румънският тим иска да обиграва някои от младите си футболисти, като ръководството на Дунав е откликнало на възможността и е дало зелена светлина за това. По време на подготвителния период драконите ще изиграят 7 контролни срещи. В първата от тях те ще премерят сили с Ботев Враца. Срещата е насрочена за 17 януари в Правец. Два дни по-късно тимът тръгва за Турция. Там ще се играят пет проверки - на 22.01 с Халадаш (Унгария), на 24.01 със Сепси (Румъния), на 26.01 с Поханг Стилърс (Южна Корея), на 28.01 с Шинник (Русия), на 31.01 с Химки (Русия). Последната контрола ще бъде срещу Черно море във Варна на 6 февруари.

Източник: Novsport

Последни новини