Сензациите в пресата: Левски прати Мапуку в бившия тим на Ясен Петров

Сензациите в пресата: Левски прати Мапуку в бившия тим на Ясен Петров

Novsport

29-01-2018, 07:53

Най-интересното българския печат днес, 29 януари: 

"Тема спорт": Левски прати Мапуку бившия тии на Ясен Петров

Левски постигна договорка за продажбата на нападателя Жуниор Мапуку. Ако нападателят издържи медицинските прегледи, то правата му ще преминат в китайския втородивизионен Шъдзяджуан Евър Брайт.

Треньор на този тим бе и бившият наставник на Левски Ясен Петров (2014-2016 г.). Той успя да вкара отбора в елита.

За 28-годишния конгоанец сините ще получат около 500 хиляди евро. Никак нелоша сума, като се има предвид, че те го привлякоха през лятото като свободен агент от Берое. С парите от нападателя "сините" ще финансират взимането на още двама нови играчи - ляв бек и халф.

След като в събота вечерта Жуниор Мапуку не тренира с Левски, вчера играчът се сбогува със сините, които са на лагер в Малта, и се прибра в България. Той отлетя за Япония, където днес ще премине медицински прегледи. Ако всичко е наред, нападателят ще подпише договор с китайците. 

Условията, които те му предлагат, са много по-добри от тези по споразумението му с Левски. Той вече е уточнил личните си условия по договора. Вмомента Шъдзяджуан се намира на трето място в китайската втора дивизия и се бори за промоция е елита.

"24 часа": Юноша на Лион в Дунав

Алжирецът Насим Дзитуни ще изкара пробен период в Дунав. Той играе като офанзи вен халф и вече дебютира за тима в контролата с Черноморец (Одеса), спечелена с 3:1.

Халхът е на 23 години и е юноша на Лион. Африканецът се отличи с асистенция за едно от попаденията на Димитър Георгиев. Кариерата му преминава през Гимараеш, кактои през втория тим на Порто. През миналия сезон е бил част от състава на Вобан (Страсбург), където е записал 2 мача.

Източник: Novsport

Последни новини