Сензациите в пресата: Левски преотстъпва футболисти

Сензациите в пресата: Левски преотстъпва футболисти

Novsport

03-09-2018, 08:06

"Тема спорт": Част от младоците ще бъдат преотстъпени

Тази седмица ще бъде интензивна за Левски, въпреки че в началото й футболистите ще бъдат в почивка. Причината е, че до затварянето на трансферния прозорец на 6 септември в клуба се чакат нови играчи. Някои от младоците пък могат да бъдат преотстъпени.

" Разполагаме с много играчи - 26 полеви. Но ситуацията е такава, че на някои позиции имам недостиг на футболисти, а на други излишък. Ще видим какво ще правим с тези, които са ни екстра. Искам играчи на 2-3 позиции, не само на една. Но във всеки случай е по-добре да продължим с този състав до декември, отколкото да вземем някого и да допуснем грешка. Не желая да се купува играч само по кадри в интернет. Искам да познавам футболиста, когото ще вземем - да съм наясно с характера му, да проведа разговори с негови бивши треньори, да знам каква му е историята. И едва след това да мога да кажа: Ето, този е добър за Левски, а другият не става", заяви Стоянович.

"Тема спорт": ЦСКА излезе в 3-дневна почивка

Играчите на ЦСКА бяха пуснати в 3-дневна почивка от треньора Нестор Ел Маестро. Първото занимание в паузата за националните отбори ще е в сряда, 5 септември, в Панчарево. Наставникът на армейците ще разполага със скромна група през следващите две седмици. Цели 10 футболисти от представителния тим са с повиквателни - Бодуров, Чорбаджийски, Лясков, Малинов и Десподов при мъжете, Стойчо Атанасов при младежите, Антов при 19-годишните, както и чужденците Джеси в Гана, Секулич в Словакия и Перейра в Кабо Верде. Като прибавим към тях двамата дългосрочно контузени Жеферсон и Енрике се оказва, че групата на ЦСКА в момента е едва от 9 полеви футболисти и 3-ма вратари - Черниаускас, Стипица, Китанов, Дюлгеров, Гълъбов, Пинто, Бикел, Манолев, Жоржиньо, Тиаго, Мауридес и Евандро. В паузата ще се работи върху функционалното състояние на Жоржиньо и Манолев, които все още не са на 100% след изтърпени контузии.

Наличните футболисти се възползваха от паузата, като част от тях се прибраха в родината си. Тиаго, Мауридес и Евандро останаха в България заедно със своите съпруги. Дюлгеров пък вчера разпусна с езда в  компанията на приятелката си  - популярната поп певица Михаела Маринова.

"Тема спорт": Иса започва с Верея днес

Верея си връща нападателя Исмаил Иса. Днес роденият в Търговище таран ще стартира тренировки с отбора, разбра "Тема Спорт". Преди заниманието се очаква Иса да подпише и договора си с клуба след среща с президента Галин Михайлов.

29-годишният играч се завръща във Верея след малко повече от половин година. През миналата есен той пак бе част от заралии, като отбеляза 2 гола в 7 мача в елита. В началото на 2018-а Иса премина в Дунав Русе и там имаше солиден принос за оцеляването на отбора - 6 мача и 4 гола в Първа лига. Договорът му с драконите обаче изтече и шаранът не е пожелал да парафира нов. Той изобщо не стартира подготовка с русенци, като треньорът им Малин Орачев преди дни заяви:

"На Иса възлагахме много надежди, но той не се обади. Имахме уговорка с него да започне подготовка с нас и ако си намери отбор в чужбина, да си тръгне. След това започна да ни лъже, че ще дойде".

Иса изобщо не е водил лятна подготовка. Но Верея има сериозна нужда от централен нападател, така че привличането му не е голяма изненада. Той е играл за Светкавица, Хасково, Левски, Сливен, Локо Мз, Карабюкспор, Елазъгспор, Литекс, Шериф Тираспол, Берое и Дачия Кишинев.

Заралии ще се подсилят и с още един играч на върха на атаката - днес в града се очаква чужденец, който също ще проведе финални преговори с президента Михайлов. Очаква се Верея да обяви и името на новия си треньор на вратарите, след като Стоян Колев премина в Арда.

Източник: Novsport

Последни новини