Сензациите в пресата: Лудогорец иска вратаря на Съндърланд

Сензациите в пресата: Лудогорец иска вратаря на Съндърланд

Novsport

30-07-2019, 08:41

Най-интересните теми от българската преса днес, 30 юли:

„Тема спорт”: Лудогорец иска вратаря на Съндърланд

Лудогорец е отправил оферта за вратаря на Съндърланд Джон Маклафлин, пише sunderlandecho.com. 31-годишният шотландски страж има договор с клуба за още една година. Черните котки обаче искат да задържат Маклафлин. В края на май Съндърланд загуби плейофа за влизане в Чемпиъншип от Чарлтън на "Уембли". Черните котки са амбицирани този път да гонят директна промоция и се надяват да задържат вратаря. Според сайта Джон Маклафлин е получил предложения от още два европейски клуба - Трабзонспор (Турция) и Карабах (Азербайджан), който играе в квалификациите за ШЛ. Шотландецът има един мач за националния отбор на родината си. Преминава на "Стейдиъм ъф лайт" през лятото на 2018-а.

В момента Лудогорец разполага с трима вратари Ренан, Пламен Илиев и Хорхе Браун. Последният обаче отдавна е извън сметките на разградчани, като не попада в групата. Ренан преподписа наскоро, но може да бъде продаден. Интерес към него има от португалския гранд Бенфика. През пролетта бразилският страж дълго време отказваше да удължи контракта си и в един период бе замразен, но след контузия на Пламен Илиев се наложи да пази в решителните битки за титлата.

„Меридиан мач”: Занев минава късен фитнес тест преди Осиек

Участието на Петър Занев в реванша с Осиек ще е до последно под въпрос. Известно е, че той получи контузия в края на първия мач и бе сменен принудително. Занев не игра в шампионатния мач със Славия и треньорският щаб няма никаква идея дали ще може да разчита на него в четвъртък. Очаква се футболистът да мине късен фитнес тест тази вечер. Ако го издържи, той ще пътува с отбора за Хърватия, но пак не е сигурно, че ще попадне в стартовия състав на Люпко Петрович. Занев игра много

силно с Осиек в новата схема с трима защитници, като застана от лявата страна на централната защита и покриваше някои от пропуските на съотборниците си. Ако ветеранът не бъде на линия за мача в четвъртък вечер, но тройката в защита ще бъде изградена от Николай Бодуров, Нуно Томаш и Божидар Чорбаджийски.

„Тема спорт”: Стоев и Мицански аут за по месец

Крилото Емил Стоев няма да играе за Славия още около един месец. Крилото е с мускулни проблеми и не тренира наравно със своите съотборници. През новия сезон бившият младежки национал няма нито една игрова минута, след като се контузи в самото начало на лятната подготовка. Футболистът беше преотстъпен в Ботев Враца през последните два сезона и се завърна при белите през юни. Проблемите му обаче се оказаха доста по-сериозни и едва ли ще бъде на разположение на наставника Златомир Загорчич преди паузата за националните отбори в началото   на септември.

Сходна е ситуацията и с нападателя Илиян Мицански. Той е претърпял операция и ще се върне на терена някъде към края на август. В лазарета за мача с ЦСКА бяха още вратарят Георги Петков, десният бек Ертан Томбак и крилото Георги Йомов. След наказание сега се завръща халфът Шоколаров.

Източник: Novsport

Последни новини