Сензациите в пресата: Лудогорец с нова оферта към Неделев

Сензациите в пресата: Лудогорец с нова оферта към Неделев

Novsport

05-12-2019, 09:00

Сензациите в родната преса на 5 декември, четвъртък, 2019 година:

24 часа: Лудогорец с нова оферта към Неделев

Лудогорец е отправил нова оферта към плеймейкъра и капитан на Ботев (Пд) Тодор Неделев и той почти я е приел, съобщи отлично информиран източник. Трансферът може да се реализира още през зимната пауза на първенството.

Лудогорец отдавна преследва национала. Той бе желан и от ЦСКА, но отказа всички оферти, за да остане при пловдивчани.

Лудогорец нямаше никакви проблеми, за да се класира на 1/4-финалите за купата, като прегази с 3:0 втородивизионния „Септември" на неговия стадион в Драгалевци. Козмин Моци, Якуб Швиерчок и Мавис Чибота от дузпа отбелязаха головете.

Домакините се държаха доста добре на терена, но стигнаха само до греда и претенции за дузпа, които не бяха уважени.

„Много съм доволен от това, което показахме в мача. На моменти дори успяхме да притиснем отбор като Лудогорец", заяви наставникът на домакините Милен Радуканов.

Станислав Генчев се успокоил след попадението на Моци, защото се притеснявал играчите да не подценят мача

Тема Спорт: Ботев Пд пресича бягства от ДЮШ

Български мениджър е започнал да мъти главите на част от юношите на клуба. Той е оферирал момчета от отборите до 15 и 17 години да преминат в столични клубове, съобщи plovdivnews.bg. Опитите му обаче са били парирани от клуба.

В Ботев са уверени, че няма да допуснат най-талантливите им момчета да се разбягат. При новия треньор на първия отбор Ферарио Спасов доста юноши дебютираха, Феро има широк поглед върху детско-юношеската школа, защото доскоро бе неин директор. Очаква се през пролетта той да даде шанс на още младоци да се докажат.

Тема Спорт: Херо гони поне трима

Треньорът на Берое Димитър Димитров ще освободи поне трима играчи през зимата. Той скочи много остро срещу отношението на част от футболистите след срамното домакинско поражение с 3:4 от ФК ЦСКА 1948 Сф за купата. Херо беше критичен най-вече към чужденците, които атакува по две линии - че са незаинтересовани от резултатите и че доста често били контузени. Един от иностранците вече беше освободен заради редица травми - Вандерсон. Но може да има и други. В момента на лечение в Барселона е изпратен халфът Охене, който ще претърпи операция днес. Не е изключено да се стигне до раздяла с бранителя Алкан, който игра слабо при загубата за купата. Меледже също е под прицел, тъй като получава малко доверие от новия щаб. Възможно е и някой от българите да поеме към изхода.

Халфът на Берое Иван Минчев пък ще бъде наказан за гостуването на Ботев Пд в събота от 14:15 часа. Срещу ФК ЦСКА 1948 Сф той получи 5-и жълт картон от началото на сезона и правата му ще бъдат спрени за една среща.

Източник: Novsport

Последни новини