Сензациите в пресата: Любо Пенев умува за връщането на Гълъбов

Сензациите в пресата: Любо Пенев умува за връщането на Гълъбов

Novsport

20-03-2019, 08:10

Най-интересните теми от българската преса днес, 20 март:

„Тема спорт”: Любо умува за връщането на Гълъбов

ЦСКА може дa си Върне централния защитник Пламен Гълъбов за следващия сезон. В момента той е под наем в Етър до лятото. Гълъбов обаче е доста стабилен, като безусловно е най-надеждната опция на болярите в сърцето на ариергарда. Шуменецът се представя доста силно през сезона. Сред най-добрите му качества е изнасянето на топката. На база представянето на Гълъбов в плейофите, ЦСКА ще прецени дали да си го върне за следващия сезон. 22-годишният бранител е желан за постоянно от Етър, но не е сигурно, че армейците ще се съгласят. Всичко ще зависи от преценката на Любо Пенев.

По-различна е ситуацията с халфа Никола Колев и левия бек/крило Александър Георгиев. Очаква се правата и на двамата да бъдат придобити от болярите през лятото. Колев и Георгиев също като Гълъбов са под наем на "Ивайло" до края на сезона.

Други преотстъпени от ЦСКА футболисти са Георги Китанов (Черно море) и Тонислав Йорданов (Литекс).

„Тема спорт”: 7 от Първа лига са в списъка за селекция на Левски

7 български футболисти са в полезрението на Левски за лятна селекция. Изпълнителният директор на сините Павел Колев призна за интерес към Тодор Неделев от Ботев Пловдив и Мартин Минчев от Черно море. Едва ли обаче от „Герена" ще могат да се преборят за подписите на националите, към които има интерес както от Лудогорец и ЦСКА, така и от чуждестранни клубове.

В плановете на Левски са още петима. Най-желан е централният защитник Кристиан Димитров. Клубът дори прати оферта за защитника на Ботев Пловдив, но тя беше отхвърлена. За това призна и спортният директор на жълто-черните Адалберт Зафиров. Здравко Димитров от Септември и Георги Йомов от Славия са другите млади играчи от Първа лига, които от „Герена" следят изкъсо и ще опитат да привлекат, твърди topsport.bg. Първият е искан от ЦСКА, докато вторият си плати, за да напусне сините още като юноша, но тогава ръководителите бяха съвсем различни. Георги Терзиев и Димо Бакалов също са в радара на спортно-техническото ръководство на Левски. Футболистите на Лудогорец не са сред титулярите в състава на разградчани, така че е много вероятно да потърсят ново предизвикателство след края на сезона.

„Тема спорт”: Черно море се разделя с Кононго

Левият бек Уго Кононго ще бъде първият футболист, който ще се раздели с Черно море след края на сезона. Договорът на национала на Конго с моряците изтича през лятото и на този етап от клуба не смятат да му предлагат нов. Кононго дойде в началото на 2018 година и бързо се утвърди в титулярния състав. За една календарна година записа общо 33 мача за Черно море в Първа лига. По време на зимната подготовка обаче формата на защитника рязко спадна. Той взе участие в първите два пролетни мача с ЦСКА и Славия, след което тотално отпадна от сметките на Илиан Илиев. В последните четири срещи беше включен в групата само веднъж - при гостуването на Верея, и то защото Мартин Минчев се разболя в навечерието на двубоя на "Трейс Арена". 

Илиан Илиев призна за проблемите със защитника още на 23 февруари след победата над Лудогорец. "При Кононго проблемът е, че отношението му към всичко, което се случва, се промени в сравнение с първите месеци от престоя му при нас. Той трябва да осмисли иска ли да играе в нашия отбор или не", заяви тогава наставникът на Черно море. Според запознати до този момент Кононго по никакъв начин не е опитал да върне доверието към него, което на практика предопределя съдбата му на "Тича". Иначе в момента роденият в Тулуза футболист не тренира с моряците, тъй като е на лагер с националния отбор на Конго. Той беше извикан от бразилския селекционер на тима Валдо Фильо в разширения състав за квалификацията за Купата на Африканските нации срещу Зимбабве на 24 март. Днес от 14:30 часа на стадион "Младост" във Варна моряците ще играят контрола срещу втородивизионния Черноморец Балчик.

Източник: Novsport

Последни новини