Сензациите в пресата: Малинов изгоря за Левски, Ангел Лясков в болница

Сензациите в пресата: Малинов изгоря за Левски, Ангел Лясков в болница

Novsport

20-02-2019, 08:54

Най-интересните теми в българската преса днес, 20 февруари:

„Тема спорт”: Малинов изгоря за Левски, Ангел Лясков в болница

ЦСКА победи Ботев Враца и повиши настроението си преди вечното дерби. Лошата новина за армейците дойде в 54-ата минута, когато Кристиян Малинов изгуби топката в центъра на терена, а след това в опита да си я върне си изкара жълт картон. Той бе пети за него от началото на кампанията и затова ще пропусне сблъсъка с Левски. Двубоят е в неделя, 24 февруари, от 13:00 часа на националния стадион.

Неприятното за Любослав Пенев е и, че с травма през втората част напусна левият бек Ангел Лясков. Той бе закачен от Даниел Генов в окото и излезе с проблеми със зрението. На него му бе оказана лекарска помощ, но се наложи той да напусне "Армията" с линейка и да бъде прегледан и в болница.

Мачът с Левски пропуска Жеферсон, а Енрике, който получи травма на "Тича" срещу Черно море, до последно ще е под въпрос.

”Тема спорт”: Верея взима още двама

Съвсем скоро Верея може да се подсили с още двама нови футболисти. Единият от тях ще бъде под наем при заралии и ще пристигне от украинския Арсенал Киев. Вторият ще дойде, за да подпише директно договор със старозагорци.

В същото време административният директор на клуба Николай Демирев коментира наложеното наказание на клуба за съмнение за участие в три двубоя с предварително нагласен резултат. "Мачовете, за които получихме сигнали, са срещу Славия, Берое и ЦСКА. В единия сме паднали 0:4 - предупреждават ни, във втория с 0:5 - пак ни предупреждават, но за мача с ЦСКА да плащаме глоба, че сме паднали само с 0:1 ? Това не го разбирам", заяви Демирев пред bTV.

„Меридиан мач”: Бразилци на изхода в Локо (Пд) 

Двамата бразилци в Локо (Пд) са пред раздяла с клуба. Елитон сам е изразил желание да си тръгне. Предстоят преговори, но халфът, който за два сезона записа 26 мача за „черно-белите" в повечето случаи като резерва, няма да е в групата и за днешния двубой със Септември.

Дошлият със съдействието на Кузман Маринков Уирис Густаво де Оливейра е по-перспективен и е харесван от някои от приближените до Христо Крушарски. Бруно Акрапович обаче е категоричен, че към момента, въпреки че тренира с първия отбор, той трудно би се конкурирал за титулярно място. Предвид това, че той дойде от същата школа, от която на „Лаута" взеха и Даксон Да Силва, а и е само на 18 години, „черно-белите" ще търсят отбор, в който той да се обиграва. Няма да е изненада, ако Густаво бъде преотстъпен във Втора лига като Локо продължи да му плаща заплатата. Южноамериканецът подписа за три години миналото лято, като това е първият му професионален договор в кариерата.

Източник: Novsport

Последни новини