Сензациите в пресата: Манолев готов за мача със Славия

Сензациите в пресата: Манолев готов за мача със Славия

Novsport

05-08-2018, 09:04

Най-интересните теми от пресата у нас днес, 5 август:

„Тема спорт”: Манолев готов за мача със Славия

Един от най-опитните играчи на ЦСКА Станислав Манолеве много близо до завръщане на терена. Той стартира пълноценни тренировки и има големи шансове да запише минути следващата седмица. Очакванията са Манолев да попадне в групата за двубоя със Славия, който е на 12 август (неделя) от 20:45 часа на "Армията" (ЦСКА има две поредни домакинства в първенството). На първо време Манолев ще записва минути в края на мачовете, докато натрупа игрова практика.

Бившият играч на ПСВ, Фулъм и Динамо Москва влезе в лазарета на 15 май - в последния кръг от първенството. При успеха с 3:2 над Левски, Манолев скъса връзка на коляното на десния крак. Наложи се бранителят да бъде опериран и се очакваше да се върне в игра след 3 месеца. Той може да бъде картотекиран и за срещите с Копенхаген от 3-ия кръг на Лига Европа.

„Меридиан мач”: На „Герена” чакат десен бек до петък

Ръководството на Левски е започнало усилено работа около попълването на дупките в състава, за които алармира Славиша Стоянович. Очаква се до края на идната седмица на „Герена" да се появи ново име. Става въпрос за десен бек, който да бъде конкурент на Милош Цветкович. Сърбинът е без алтернатива, след като Роман Прохазка си тръгна. Ивайло Найденов, който също играеше принудително на този пост, пък е с травма и ще се възстановява около месец. Така Стоянович ще бъде с вързани ръце, ако Цветкович се контузи или пък си изкара наказание. Заместникът на Цветкович почти сигурно ще е чужденец, след като у нас вариантите са сведени почти до нула. Този път обаче няма да е взет под наем като в случая с Афонсо Фигейредо, който не успя да се пребори за титулярното място с Иван Горанов.

„Тема спорт”: Киров иска спешна селекция до дербито

Старши треньорът на Ботев Пловдив Николай Киров-Белия ще има среща с ръководството през седмицата. Той се надява да бъдат намерени средства за спешна селекция преди дербито с Локомотив Пловдив, което най-вероятно ще е на 18 август (събота). Канарчетата имат доста пробойни и се вижда, че с наличния потенциал ще им е доста трудно да се преборят за място в първата шестица.

Ще бъдат търсени защитник, халф и нападател. Дербито с Локомотив почти сигурно ще пропусне централният защитник Димитър Пиргов. 

"При него положението е сложно. Има увредена странична връзка и менискус", сподели Киров. При отсъствието му като централен бранител действа Кристиан Димитров. Радослав Терзиев пък е използван като вътрешен халф, тъй като Серкан Юсеин все още не е готов на сто процента. Същото важи и за нападателя Диого Кампос, а и в момента Стивън Петков е в по-добра форма. В следващия кръг Ботев Пд гостува на Берое в битката за Тракия.

Източник: Novsport

Последни новини