Сензациите в пресата: Махат атлетическата писта на "Армията"

Сензациите в пресата: Махат атлетическата писта на

Novsport

01-04-2019, 08:26

Най-интересните теми от българската преса днес, 1 април:

"Тема спорт": Махат атлетическата писта на "Армията"

ЦСКА планира тотално преобразяване на стадион "Българска армия". Клубът обяви, че има планове за изграждане и финансиране на нов стадион. След като съоръжението претърпи реконструкция, то ще бъде без лекоатлетическа писта пред секторите "Б", "В" и "Г", които ще бъдат приближени до терена. Пистата може да се запази единствено пред централната трибуна. В плановете има идея целият стадион да бъде покрит с козирка, а не както сега - само сектор "А". "Армията" може да се превърне в едно от съоръженията, с които България ще кандидатства за Евро 2028. Капацитетът на обновения стадион също ще бъде увеличен и ще стане 25 хил. зрители. Ще бъде изграден и подземен паркинг.

Днес ще стане ясно кога клубът ще обяви своите намерения за стадиона. Очаква се плановете да бъдат анонсирани по-късно през седмицата. Все още не е ясно дали от ЦСКА ще дадат пресконференция или ще представят проекта под друга форма. Преди 3 години и половина Гриша Ганчев говори пред феновете на "Армията". Още тогава той анонсира част от своите планове за стадиона: "Имаме няколко варианта да решим въпроса за базите с държавата. Първият е публично-частно партньорство. Вторият е пак да ни го дават под наем под някаква форма. Но стадионът не бива да бъде в този вид. Секторите трябва да дойдат зад вратите. Това е много тежка инвестиция, но не е невъзможно да се случи. Ще започнем постепенно - с единия сектор, после с другия, с третия и така нататък", заяви Ганчев през октомври 2015 година. Тези дни той трябва да представи плановете за новия вид на стадиона. Едно е ясно - за ЦСКА предстои страстна седмица, включваща два мача с Лудогорец и обявяване на намеренията за "Армията".

„Тема спорт”: Левски си връща Кабов и Найденов през лятото

Младоците Ивайло Найденов и Атанас Кабов ще започнат подготовка с Левски през лятото. В момента те играят като преотстъпени във Втора лига - първият е част от Арда, а вторият от лидера Царско село. Младоците играят за новите си тимове от тази пролет. 20-годишният Найденов е взел участие в пет двубоя на кърджалийци, като наскоро новият им треньор Стамен Белчев го похвали. Той е халф, но на „Герена" и в Арда го ползват като десен бек.

19-годишното крило Кабов също има 5 двубоя за Царско село. За лидера във втория ешелон той е отбелязал 1 гол. От клуба пък признаха, че едва ли ще могат да го задържат и за следващата кампания, когато почти сигурно ще са част от елита.

„Меридиан мач”: Крушарски пропуска гостуването на „Ивайло"

Собственикът на Локо (Пд) Христо Крушарски няма да може да се прибере навреме за решителния четвъртфинал от турнира за Купата на България, в който неговият отбор ще гостува на Етър. Мачът е утре на стадион „Ивайло". Бизнесменът отпътува за Аржентина по неприятен повод, за да присъства на погребението на свой дългогодишен партньор. Полетите му са така организирани, че ще кацне в София във вторник вечерта и няма да може да стигне навреме до Велико Търново.

„Това не е проблем. Имаме достатъчно сериозно присъствие. Желая успех на момчетата, които са наясно с целите. Купата и седмото място са приоритетите до края на сезона", каза Крушарски.

Източник: Novsport

Последни новини