Сензациите в пресата: Навиват Илиев да остане играещ треньор в Черно море

Сензациите в пресата: Навиват Илиев да остане играещ треньор в Черно море

Novsport

10-10-2018, 08:11

Най-интересните теми от пресата у нас днес, 10 октомври:

„Меридиан мач”: Навиват Георги Илиев да остане играещ треньор на "моряците"

Лидерът на Черно море Георги Илиев може да остане на терена и през следващия сезон. Капитанът на варненци вече обяви, че ще се оттегли от игра в края на сезона на 37-годишна възраст, но "моряците" вече обмислят възможността той да стане веднага треньор, като запази и статута си на футболист. Така един от най-големите майстори по нашите стадиони ще помага на тима само когато се налага.

Илиан Илиев вече е обсъдил възможността с халфа да го вземе в екипа си, но при положение, че Георги Илиев стане играещ треньор. По този начин той може да бъде полезен на отбора и от скамейката, и на терена с опита си, но само когато тимът има проблем. Самият Илиев призна, че вижда бъдещето си в треньорската професия, като ще започне от асистентския пост. Предстоящата раздяла с Георги Илиев в края на сезона ще накара и ръководството да потърси негов достоен заместник. С такава цел бе привлечен Васил Панайотов, като бившият халф на Левски започна силно на "Тича", но явно ще му трябва време, за да свикне с отбора. Друг вариант за заместник на капитана е Патрик Андраде. Той също се представя с променлив успех в досегашните си мачове за варненци.

„24 часа”: Оперират защитник на Ботев (Пд)

Централният защитник на пловдивския Ботев Костадин Ничев ще се подложи на операция от херния. Решението на лекарския екип на „жълто-черните" е хирургическата интервенция да се осъществи по време на зимната пауза в шампионата в първа лига. Дотогава 30-годишният роден в Елхово снажен бранител, привлечен през лятото от Пирин, ще рита в мачовете на инжекции. На облекчен режим заради различни здравословни проблеми се подготвят Димитър Пиргов и Густаво Афонсо. Бившият национал Йордан Минев е ангажиран с треньорски курсове, но от днес ще се включи към отбора. Ботев ще изиграе контролен мач срещу едноименния втородивизионен тим от Гълъбово в петък от 11 часа на спортния комплекс в „Коматево". След проверката наставникът Николай Киров ще пусне футболистите в почивка до понеделник, за когато е насрочена първата тренировка за новата седмица, в която Ботев приема Черно море.

„Тема спорт”: Локомотив Пд пробва австриец

Атакуващ халф от Австрия ще изкара пробен период в Локомотив (Пловдив). Това е 22-годишният Марко Лекич, който има хърватски корени, но е роден в Линц. Юноша е на Хайдук (Сплит). Днес той ще направи първа тренировка с черно-белите, като ще вземе участие в контролата с Царско село. Мачът с лидера във Втора лига е в неделя от 13:30 часа.

В момента Лекич е без отбор и старши треньорът Бруно Акрапович иска да се запознае с качествата му в следващите няколко дни. За последно е играл в долните дивизии на Австрия. От седмица с Локомотив се готви още един австриец. Вратарят Мартин Ромац вече подписа с клуба, но заради проблем с документите не бе картотекиран за гостуването на Берое. 20-годишният страж трябва да бъде уреден в БФС през тази седмица, след като всички документи вече са налични. Реално в момента “смърфовете” разчитат само на Мартин Луков. Илко Пиргов е аут заради контузия.

Източник: Novsport

Последни новини