Сензациите в пресата: Навиват Неделев за ЦСКА

Сензациите в пресата: Навиват Неделев за ЦСКА

Novsport

23-03-2018, 08:48

„Тема спорт”: Навиват Неделев за ЦСКА

Фенклубът на ЦСКА 8 Разград - Red Legion организира среща с играчите на армейците в националния отбор. На нея присъстваха четиримата представители на отбора в селекцията - Бодуров, Чорбаджийски, Манолев и Десподов, като привържениците публикуваха в социалната мрежа фейсбук десетина групови снимки с играчите. От фенклуба на ЦСКА бяха поканили и още трима футболисти. Двама от тях са бивши футболисти на червените - крилото Спас Делев и вътрешният халф Ивайло Чочев. Третият обаче бе изненадващо име - плеймейкърът на Ботев Пд Тодор Неделев. Офанзивният халф откликна бързо на поканата от страна на армейските фенове и се снима с част от тях. Те дори го навиваха в бъдеще да подсили ЦСКА. Неделев често е казвал, че в България би играл само за Ботев, но присъствието му на срещата с фенове на червените бе любопитно събитие.

Интересно е да се отбележи също, че Неделев е отказвал няколко пъти на вечния съперник на армейците Левски. Офанзивният халф беше искан на „Герена" в началото на 2017-а, а след това и през лятото, но и в двата случая отряза мераците на сините. Той получава предложение от Левски и като юноша, още преди да подпише професионален договор с Ботев Пд, но тогава също отказва.

„Тема спорт”: Почитат Гунди на Левски - Ботев Пд

Двубоят Левски - Ботев Пд от 33-ия кръг на Първа лига ще се превърне в кулминация на тържествата по случай 75-ата годишнина от рождението на легендата на сините и българския футбол Георги Аспарухов (4 май 1943 г. -30 юни 1971 г.). Той се пада точно на датата, на която Гунди се е появил на бял свят. Това са и двата клуба, за които централният нападател е играл - той отбива военната си служба при пловдивчани. За канарчетата незабравимата деветка има 47 мача в елита, в които вкарва 25 гола (1961-1963 г.). За сините активът му е далеч пo-впечатляващ - 199   мача със 125 точни изстрела за първенство, а общо във всички турнири с Левски има 238 двубоя със 153 попадения (1959-1961 и 1963-1997 г.).

Сините и Ботев ще излязат на стадиона, който носи името на Аспарухов, който бе избран за Най-добър играч на България за 20-и век. В кариерата си с Левски той има 3 титли (1965, 1968, 1970 г.), 3 купи (1967, 1970, 1971 г.), а през 1965-а е Голмайстор №1 на първенството, футболист №1 и Спортист №1 на България. Отделно от това ФК Левски, както и фенските организации тръст "Синя България" и Национален клуб на привържениците ще организират редица мероприятия, свързани със 75-годишнината на легендата. Предстои част от тях да бъдат разкрити в близко бъдеще. Привържениците вече се заканиха, че желанието им е честванията на Гунди да бъдат дори по-грандиозни от отбелязването на вековния юбилей на клуба. Очаква се Левски да пусне в продажба и специална серия артикули.

„Меридиан мач”: Панов и Терзиев сменят наказаните за Верея

Треньорът на Лудогорец Димитър Димитров вече е наясно кои футболисти ще сменят наказаните за двубоя с Верея Козмин Моци и Натанаел. Става дума за Георги Терзиев и последното зимно попълнение Цветомир Панов. Срещата със старозагорци е първа от плейофната фаза на първенството и ще се играе на 31 март, събота от 17,30 часа. Моци и Натанаел получиха петите си жълти картони при успеха с 6:0 над Етър и заради това бяха санкционирани от Дисциплинарната комисия. Любопитно е, че Моци изобщо не трябваше да играе на „Ивайло", но лека контузия на Георги Терзиев по време на загрявката го „вкара" в състава. Панов пък е номинално десен защитник, но Херо вече го ползва отляво на отбраната.

"Меридиан мач": Роми пробвали да изнесат таблото на „Черноморец”

Циганска банда се е опитала да открадне таблото на стадион „Черноморец”. То е напълно непригодно за експлоатация, но ромите били подмамени от големите количества железен материал. Сериозна трупа от Комлука са атакували съоръжението с намерението да разглобят и да отнесат всичката ценна за тях суровина. Те обаче се натъкнали на неподозирана от тях охрана. Именно това до известна степен ги спряло, а таблото е оцеляло. То обаче вече е опасно за хората, които преминават през района. Основите му са нестабилни, а самото съоръжение не е използвано от началото на 21 век. 

Източник: Novsport

Последни новини