Сензациите в пресата: Неделев иска в ЦСКА

Сензациите в пресата: Неделев иска в ЦСКА

Novsport

27-05-2018, 09:26

Най-интересните теми от българския печат днес, 27 май:

„Тема спорт”: Горанов си струва исканите € 500 000

В Унгария са убедени, че защитникът на Левски Иван Горанов би свършил работа на Ференцварош. Местният гранд следи изявите на левия бек на сините. Лично треньорът на ференцварош Томас Дол наблюдава на живо играта на бранителя в едно от пролетните дербита с ЦСКА. Представители на клуба бяха на трибуните и на баража за Лига Европа срещу Черно море, който Левски спечели с 4:1. В този мач Иван Горанов направи асистенция, вкара и гол от дузпа в края.

"Горанов е убедил Томас Дол в качествата си. Българинът може да се окаже крайно необходим на Ференцварош, ако бразилецът Маркос Педросо приеме някоя от многото оферти и напусне. В последния мач между Левски и Черно море Горанов се показва в две светлини. Бе много силен в офанзивен план, но допусна груба грешка в дефанзивен. Позитивното е, че участваше много активно в атаките на отбора, подпомагаше сериозно нападението, което бе на висота. Направи една асистенция, а накрая вкара u дузпа. Негативното бе, че той не успя да изчисти една топка, след което съперникът се възползва и отбеляза попадение. В крайна сметка това не повлия на крайния резултат", пише csakfoci.hu и предоставя избрани кадри от двубоя с отигравания на Горанов.

"В крайна сметка цената на Горанов е 1 милион лева - около 526 хиляди евро. Тя обаче е разбираема и оправдана. Играчът струва тези пари. Затова и се очаква в близките дни Ференцварош да изпрати оферта за правата на футболиста", се казва още в материала.

Иван Горанов направи добър сезон за Левски. Той пристигна на "Герена" през лятото като свободен агент, след като разтрогна договора си с Локомотив Пловдив. Левият бек не бе толкова убедителен през есента, но през пролетта бе най-прогресиралият футболист в състава на Делио Роси. Юношата на сините изигра общо 36 двубоя във всички турнири, в които вкара два гола (в това число влиза и баражът за Лига Европа срещу Черно море).

„Тема спорт”: Неделев иска в ЦСКА

Звездата на Ботев Пд Тодор Неделев предпочита да продължи кариерата си в ЦСКА, ако се стигне до преминаването му в друг български клуб. Плеимеикърът е отрязал по-рано през седмицата Лудогорец, който бе много настоятелен за привличането му. Разградчани дори са изпратили свой представител в Пловдив, който да преговаря с играча, но Неделев е бил категоричен, че не желае да продължи кариерата си в Делиормана. Той не за първи път казва "не" на хегемона. В последно време се говори, че креативният халф почти сигурно ще напусне Ботев през лятото, а с постъпленията от трансфера канарчетата ще могат да укрепят бюджета си. Наскоро Неделев призна, че ако се раздели с любимия си Ботев, в България предпочита да играе в ЦСКА или Левски. Армейците обаче са му най на сърце след родния Ботев и това е една от причините той да откаже на Лудогорец.

Припомняме, че в края на март Неделев се срещна с фенклуба на ЦСКА в Разград преди контролата с Босна и Херцеговина. А по време на гостуването на Ботев на "Армията" от плейофната фаза от първенството привърженици на ЦСКА ръкопляскаха на Неделев. Самият той им отговори с одобрителни жестове. Преди десетина дни пък фенове на червените проведоха анкета в социалните мрежи кой футболист от българското първенство искат да видят в отбора. Допитването бе спечелено именно от Неделев, и то с огромна преднина останалите.

ЦСКА следи ситуацията около 25-годишния плеймейкър и не е изключено в даден момент да предприеме действия около евентуалното му привличане. Припомняме, че Майнц 05 държи 60% от правата на полузащитника. Този сезон Неделев записа 33 мача и 9 гола в Първа лига, като бе използван основно по десния фланг на атаката.

„Меридиан мач”: Владо Стоянов започва подготовка с Лудогорец

Футболист номер 1 на България за 2014 г. - Владислав Стоянов ще бъде част от групата на Лудогорец за началото на лятната подготовка, която ще се проведе в Смолян. Както е известно, стражът скъса пателарно сухожилие на левия крак преди 14 месеца - по време на подготовката на националния тим за квалификацията с Холандия. След това той претърпя няколко хирургически интервенции, като причината за това бяха последвалите усложнения. Първоначално се предполагаше, че Стоянов ще се върне на терена след най-много 10 месеца, но ето, че срокът се удължи. Както призна и самият перничанин - щастлив е, че отново може да ходи, тъй като в един момент дори е имало вариант кракът му да бъде ампутиран. Това, че Владо попада в групата за лагера в Смолян е показателно, че той се приближава към своето завръщане на терена. То обаче няма да стане до септември или дори до октомври. По време на първата част от лятната подготовка Стоянов ще продължава процедурите по своето възстановяване, но вече ще бъде заедно със съотборниците си в лагерна обстановка.

„Тема спорт”: Етър задържа Мане за още една година

Ръководството на Етър започна преговори с Барселона за привличането на халфа Аласана Мане за още една година. През пролетта 20-годишният полузащитник се представи отлично при болярите и бе с основна роля за оставането им в елита. Мане пристигна на "Ивайло" по настояване на главния мениджър Красимир Балъков. Той го уреди след разговори с Хосе Мари Бакеро. Гамбиецът с испански паспорт веднага се наложи в титулярния състав на Етър. През пролетта той изигра 15 шампионатни мача, в които отбеляза два гола и направи асистенция. Едно от попаденията бе много важно - срещу Пирин в Благоевград за успеха с 1:0. С него болярите елиминираха орлетата и направиха решителна стъпка към оцеляването в Първа лига.

Ръководството на Етър ще задържи и тарана Алиун Бадара. Сенегалецът бе водещият реализатор на отбора през кампанията. Той участва в 28 двубоя в първенството. В тях здравият централен нападател вкара 10 гола. Към него има интерес от португалски тимове, но засега Бадара остава на "Ивайло". Футболистите на Етър ще преминат медицински прегледи преди старта на подготовката от 15 до 17 юни. На следващия ден тимът ще направи първата си тренировка. Ръководството планира лагер в Дряново. Засега са уредени две контроли - срещу втородивизионните Литекс и Ботев Гълъбово.

От "Ивайло" все още пазят мълчание по въпроса дали Красимир Балъков ще продължи да работи в клуба.

Източник: Novsport

Последни новини