Сензациите в пресата: Нов нападател в Левски до два дни

Сензациите в пресата: Нов нападател в Левски до два дни

Novsport

02-09-2018, 09:09

Най-интересните теми от пресата у нас днес, 2 септември:

„Тема спорт”: Нов нападател в Левски до два дни

В началото на следващата седмица се очаква Левски да осъществи още един трансфер, с който селекцията да приключи. С привличането на левия бек Луи Нганиони в петък попълненията на „Герена" това лято са пет. Преди да парафират с французина за два сезона, сините взеха словашкия вратар Мартин Полачек, швейцарския плеймейкър Давиде Мариани и естонския халф Богдан Вашчук.

Остава Левски да се подсили с централен нападател. Така искането на треньора Славиша Стоянович относно селекцията ще бъде удовлетворено. За върха на атаката специалистът разполага със Станислав Костов, Серджиу Буш, Ривалдиньо и младоците Илия Димитров и Станислав Иванов. Нито един от последните трима не попадна в групата за снощния мач с Берое, въпреки че на лагер бяха взети 20 играчи.

Ривалдиньо постоянно се оплаква от контузии. Поради тази причина през този сезон той бе на терена само 1 минута - влезе като тактическа смяна при гостуването на Дунав (2:1) в Русе. Той пристигна на „Герена" в началото на 2018-а, като разтрогна договора си с Динамо Букурещ. Синът на бразилската легенда Ривалдо обаче не показа нещо кой знае какво. През пролетта бе на терена в 8 срещи, в които вкара един гол от дузпа. Левски вече има набелязан нападател, с когото са проведени преговори. Той е очакван утре или вдругиден на „Герена". Ако успее да премине медицинските прегледи, таранът ще подпише с клуба.

„Тема спорт”: Акрапович взима млад нападател

Треньорът на Локо Пд Бруно Акрапович разкри подробности за мача с Ботев Bp днес, продажбата на Михалевич във Видзев Лодз и вероятността да бъде привлечен още един нов играч.

"Предстои ни интересен двубой във Враца. Проучили сме добре Ботев и сме наясно, че са способен отбор, който може да изненада всеки. Загубата с 0:4 от Берое беше изненадваща. Имат си слабости и ще опитаме да се възползваме от тях. Същото обаче се отнася и за моя отбор. Трябва да работим по доста детайли, в които не сме на ниво. Срещу Черно море (0:2) съм доволен само от първите 20 минути, след това не показахме нашата игра. Това е едно от нещата, които трябва да променим, а и да имаме повече постоянство", каза Акрапович.

"Има немалко проблеми в състава за мача с Ботев. Елитон е контузен, а Симеон Райков също има оплаквания и двамата ще пропуснат срещата. Отделно и Банович е наказан, така че сме по-ограничени откъм опции", добави Акрапович.

"Михалевич се представяше на ниво в последно време и породи интерес. Решихме да не го спираме. Ще се справим без него, имаме доста играчи за върха на атаката - Митко Илиев, Аралица, а и Посинкович. Аралица специално не успя да навлезе в необходимата форма в началото на сезона. Той има нужда да играе по 90 минути и сега ще получи шанс. Не изключвам обаче да вземем още един млад нападател. Има такава вероятност и ще видим какво ще стане в следващите дни", каза още Акрапович.

„Меридиан мач”: На „Тича” поискаха ВАР

Феновете на Черно море се обединиха около мнението, че системата ВАР трябва да бъде приложена и в Първа лига. Това стана, след като в 57-ата мин. на мача с Витоша капитанът Георги Илиев вкара страхотен гол, който беше отменен заради несъществуваща засада. Това беше прието на нож от феновете на Черно море, които засипаха с обиди съдиите. Впоследствие „моряците" се обединиха от идеята, че трябва да има ВАР в България. Интересно е да се спомене, че бившият футболист на Черно море Матиа Курьор беше на мача с Витоша, за да се види с предишните си съотборници.

Източник: Novsport

Последни новини