Сензациите в пресата: От Дунав увъртат за Ахмедов в ЦСКА

Сензациите в пресата: От Дунав увъртат за Ахмедов в ЦСКА

Novsport

17-11-2019, 08:56

Най-интересните теми от българската преса днес, 17 ноември:

„Тема спорт”: От Дунав увъртат за Ахмедов в ЦСКА

Доскорошният президент на Дунав Русе д-р Симеон Симеонов не пожела да коментира дали участва в трансфера на нападателя Ахмед Ахмедов в ЦСКА. На няколко пъти се появиха публикации, че таранът вече е спазарен с армейците, а преговорите са били водени именно от Симеонов. 

"За пореден път ще подчертая, че вече нямам нищо общо с Дунав. С футбол не се занимавам и интервюта по футболни теми не давам. Не участвам в управлението на Дунав, по оперативни въпроси се обръщайте към Огнян Цветанов", заяви Симеонов.

В същото време треньорът на русенци Людмил Киров наскоро каза, че хирургът се е срещнал с отбора след оттеглянето си и е заявил, че са намерени поне временно средства. Освен това Симеонов все още е вписан в Търговския регистър като официален представител на Дунав. Така на думи докторът няма общо с русенци, но по документи продължава да е силната фигура в клуба. Иначе темата "Ахмедов" не се коментира както от Симеонов, така и от треньора Киров и изпълнителния директор Цветанов. А според русенски медии Ахмедов ще премине в ЦСКА през зимата.

„Тема спорт”: Левски записва над 1 млн. евро откупваща клауза в договор на младок

При преговорите на Левски със Станислав Иванов освен удължаване на договора и по-висока заплата ще бъде обърнато внимание и на момента с откупващата клауза. Смята се, че тя ще е над 1 милион евро. Последните сини таланти, продадени от сините, са Божидар Краев и Антонио Вутов. Първият бе трансфериран за 500 хиляди евро в датския Мидтиланд. След появили се информации за интерес от страна на Левски да си го върне той бе пратен под наем в португалския Жил Висенте.

Антонио Вутов бе продаден на Удинезе за 600 хиляди евро, като сумата можеше да набъбне до 1 милион при определени условия, които изобщо не бяха изпълнени, тъй като Вутов така и не изигра мач за фриуланите. Тогава директор на Удинезе беше настоящият спортен шеф на ЦСКА Кристиано Джарета. Антонио Вутов бе преотстъпван в Козенца и Лече, а сега правата му вече са в Ботев Пловдив. В един момент сините обмисляха да си върнат и него, но без успех.

„Меридиан мач”: Херо развърта метлата в Берое

Треньорът на Берое Димитър Димитров ще развърти сериозно метлата през зимата, твърди „Котаспорт". Специалистът ще покаже вратата на шестима играчи, от чиито изяви не е доволен и не влизат в плановете му за пролетта. На дузпата са Георги Янев, Виктор Генев, Петко Цанков, Илиян Ненов и двама от легионерите - Яя Меледже и Вандерсон. Херо вече се оглежда за нови попълнения, а в контролата с Ботев (Гълъбово) взеха участие и чужденци, които са на проби. Един от тях дори вкара гол. „Зелените" обаче не пожелаха да разкрият името му или поне инициалите му.

В същото време стана ясно, че клубът може да си осигури прилични средства за селекцията от продажбата на един от халфовете си. Изявите на Ибрахима Конте не са останали незабелязани и в чужбина. Интерес към него проявяват два отбора - германският Аугсбург и Волфсбергер от Австрия. Гвинеецът може да излезе доста тънко за техните стандарти, ако се възползват от опцията да платят откупната му клауза. По този начин от Берое си тръгнаха Охене и Педро Еуженио, но после се върнаха обратно.

Източник: Novsport

Последни новини