Сензациите в пресата: Откриха надписани сметки в БФС

Сензациите в пресата: Откриха надписани сметки в БФС

Novsport

31-12-2019, 08:41

Сензациите в родната преса на 30 декември, понеделник, 2019 година:

"24 часа": Откриха надписани сметки в БФС

Има открити нарушения в счетоводството на БФС, свързани с надписани сметки и фактури, заяви за “24 часа” източник от Икономическа полиция.

Повечето нарушения обаче не са свързани с парите, отпускани от спортното министерство по проекти за детско-юношеския футбол.

Проверката още обаче не е обобщена и това ще стане най-вероятно до края на януари.

Тогава трябва да приключи и тази на инспектората на спортното министерство, който проверява всички проекти, които са били отчетени от БФС.

Все още няма никакви данни за проверката на ГДБОП, свързана с работата на съдийската комисия. Тя бе първата, като качулките влязоха в сградата на футболния съюз веднага след катастрофалната загуба с 0:6 от Англия в евроквалификациите и разразилия се расистски скандал, за който затвориха стадион “Васил Левски” за двубоя с Чехия.

След проверката си тръгна шефът на съдийката комисия Йордан Сталев, както и мениджърът Илонка Джалева.

Джалева обаче размисли и изтегли предизвестието си и остана на поста.

От ГДБОП обаче няма и дума точно какво е станало с проверката на съдиите.

Заговори се, че покрай проверката е пострадал т.нар. офицер по почтеността на БФС, който е бивш служител на звеното.

След влизането на ГДБОП оставка подаде президентът на БФС Борислав Михайлов, като на негово място бе избран временно Михаил Касабов. Конгресът за избор на нов шеф на футбола в България ще бъде чак през юни догодина.

"Меридиан Мач":  Ботев Пд готов с оферта за нов договор на Балтанов

Ръководството на Ботев (Пловдив) е готово с предложение за нов договор на капитана Лъчезар Балтанов. Халфът ще бъде привикан на разговор от спортния директор Асен Караславов още в първите дни след старта на подготовката, който е насрочен за 6 януари. Тогава на рождения ден на клубния патрон много от играчите ще посетят заедно с феновете и тържествата в Калофер. 

Настоящият контракт на Балтанов изтича в края на сезона, когато той ще навърши 32 години. Желанието на "жълто-черните" е да го задържат и след това, но се очаква и играчът да търси повече сигурност в края на кариерата си и да настоява за поне двугодишен договор.

С клуба за по три години ще се обвържат и младите таланти от академията Димитър Тонев, Станислав Работов и Атанас Стоименов, които са в списъка с играчите, на които Ферарио Спасов ще разчита все повече през пролетния дял.

"Тема Сопрт": Братя Миневи избират Бистрица 

Бившите футболисти на Царско село - братята Йордан и Веселин Миневи, са желани от двата отбора в дъното на efbet Лига. За подписите на крайните защитници  се борят Ботев (Враца) и Витоша (Бистрица). От Ботев са провели няколко разговора с опитните футболисти, като на този етап очакват отговор, пише "Меридиан Мач".

От друга страна, новият треньор на Витоша Асен Букарев също иска да привлече близнаците в състава си. Младият специалист е на мнение, че с опита си двамата ще помогнат за спасяването на "тигрите" от изпадане и тизи сезон, за трета поредна година.

По-вероятно е Веселин и Йордан Миневи да изберат Витоша заради близостта на Бистрица до Пазарджик. За последно те играха в Царско село, но бяха освободени в края на есенния дял от сезона.

"Тигрите" са на път да задържат и друг ветеран - Емил Гъргоров. След избора на Букарев наставникът е провел разговор с Бадема, който е обещал да остане и да помогне за пролетните битки.

Източник: Novsport

Последни новини