Сензациите в пресата: Параноя от шпионаж на „Герена”

Сензациите в пресата: Параноя от шпионаж на „Герена”

Novsport

19-10-2018, 08:06

Най-интересните теми в пресата у нас днес, 19 октомври:

„Тема спорт”: Параноя от шпионаж на „Герена”

Левски затегна пропускателния режим на „Герена" в дните преди мача с Лудогорец по настояване на треньора Славиша Стоянович. Той е въвел железен режим за провеждането на тренировките до мача в Разград. Сърбинът със словенски паспорт е дал разпореждане преди, по време u след заниманията в тунела и пред съблекалнята да не се допуска никой друг освен играчите, треньорския щаб, лекарите и масажистите. Забраната важи за всички останали служители на клуба. През седмицата бяха закрити и всички тренировки за медии и привърженици. Причината е да не изтече информация относно стартовия състав, както и някои хитринки, които наставникът смята да вкара в употреба в срещу Лудогорец. Днес следобед ограниченията ще паднат. Сутринта Стоянович ще проведе последната си тактическа тренировка преди мача. На нея той ще коригира детайли по постройката на тима. Ще се наблегне и на статичните положения пред двете врати. След заниманието отборът ще обядва заедно, след което ще се отправи на лагер в Русе.

„24 часа”: Нашествие на скаути и агенти от чужбина на Лудогорец - Левски

Нашествие от скаути и агенти от чужбина се очаква на стадиона в Разград за супердербито Лудогорец - Левски в събота от 20 часа. Съгледвачи от няколко европейски държави, както и от Китай, ще следят играчи и от двата отбора, които са попаднали в списъците им за разузнаване. Мачът ще е прощален за главния мениджър на Лудогорец Пауло Аутуори, който предава щафетата на помощника си Антони Здравков. Досегашният селекционер на младежкия национален отбор се включи във вчерашната единствена тренировка, която беше сутринта. Всички футболисти от седемкратните шампиони са на линия с изключение на трайно контузените Владислав Стоянов, Абел Анисе и Драгош Григоре. След последната тренировка тази сутрин Аутуори ще направи своя избор за група от 18 футболисти.

Бразилският специалист ще спази традицията и няма да събира играчите на лагер. Според запознати извън състава ще останат Цветомир Панов, Якуб Швиерчок и Жоао Пауло, както и младата надежда Доминик Янков. Аутуори обяви, че си тръгва, след като е бил уволнен спортният директор Методи Томанов, който го доведе в клуба.

„Меридиан мач”: Локо Пд къса с футболист, играл 1 мин.

Хърватинът Дуйе Мърдеша, който от началото на сезона записа само една игрова минута при равенството 0:0 като гост на Ботев (Враца) е пред раздяла с Локо (Пд). Треньорът Бруно Акрапович го одобри в края на лятото, но след като е имал и някои здравословни проблеми Мърдеша очевидно не се справя в опита си да си извоюва по-сериозно присъствие на „Лаута". Първоначалната идея е била той да бъде освободен през зимата, но това изглежда ще се случи по-скоро.

Нападателят Марко Лекич, за който треньорът поиска да го види в още няколко тренировки след неделната среща с Царско село, също е по-близо до изхода. Австрийският вратар Марин Ромац обаче ще подпише и ще бъде резерва на Луков. В клуба искат да разполагат с поне трима качествени вратари, а възстановяващия се Илко Пиргов се нуждае от още малко време, за да тренира и играе пълноценно.

Източник: Novsport

Последни новини