Сензациите в пресата: Плеймейкър на Ювентус отряза ЦСКА

Сензациите в пресата: Плеймейкър на Ювентус отряза ЦСКА

Novsport

12-08-2018, 09:03

"Тема спорт": Белтраме отряза армейците

ЦСКА се размина с плеймейкyра на Ювентус Стефано Белтраме (25 г.). Той е предпочел предложението на холандския Ден Бош, за който вече е играл Веднъж - през сезон 2016/17 г. Белтраме ще премине отново под наем в тима от Ниската земя, който през следващата година може да го откупи за сума в порядъка на 1 милион евро. В следващите 3 сезона обаче Ювентус запазва опцията да придобие обратно правата му срещу 2 милиона евро. Медията JuventusNews24.com съобщи, че Белтраме ще премине прегледи в Холандия в понеделник.

В Италия припомнят, че от ЦСКА също са отправили предложение към Юве за Белтраме, а оферта е имало и от шотландския Сейнт Мирън.

В Ден Бош плеймейкърът ще стане съотборник с доскорошния защитник на Славия Стефан Велков, чийто трансфер в Холандия бе финали-зиран в петък.

"Тема спорт": Вдигат Буш за Септември

Румънският нападател Серджиу Буш ще бъде готов за домакинството на Септември на 19 август, неделя. Двубоят срещу столичани ще е с начален час 18:15. Атакуващият футболист не попадна в групата за гостуването вчера в Русе, след като се оплакваше от контузия през седмицата след победата в последния кръг срещу Ботев Враца с 2:0.

Серджиу Буш влезе като резерва срещу врачани, когато замени контузилия се Станислав Костов. Румънецът имаше проблеми и след реванша с Вадуц от първия квалификационен кръг на Лига Европа и това му попречи да вземе участие при победата над Ботев с 1:0 в Коматево. До момента той реализира едно попадение през новия сезон, когато се разписа във вратата на лихтенщайнския Вадуц за победата с 3:2, резултат, който коства отпадането на Левски в ранната фаза на квалификациите.

Старши треньорът на сините Славиша Стоянович можеше да разчита за гостуването на драконите само на Станислав Костов и възстановения Ривалдиньо, докато травма лекуваше и друг нападател - Илия Димитров.

"Тема спорт": Лукас Саща аут за реванша със Зрински

Халфът на Лудогорец Лукас Саша ще пропусне реванша със Зрински Мостар от третия квалификационен кръг за Лига Европа. Бразилецът се контузи в първия мач с босненците в Разград, спечелен с 1:0. Дефанзивният полузащитник претърпя спешна операция заради счупена долна челюст. Тежката травма стана факт в началото на мача със Зрински (1:0), когато бразилецът получи удар в лицето. Въпреки болката Саша игра до 78-ата минута, когато бе заменен от Густаво Кампаняро.

Операцията, извършена от д-р Дюлгеров във варненската болница "Св. Марина", е минала успешно и в следващите дни Лукас Саша ще се възстановява. Според прогнозите той може да пропусне и мача с ЦСКА на 19 август (неделя), а не само днешния с Витоша и реванша със Зрински.

Източник: Novsport

Последни новини