Сензациите в пресата: Поне четирима нови на „Герена" през лятото

Сензациите в пресата: Поне четирима нови на „Герена

Novsport

30-03-2019, 08:40

Най-интересните теми от българската преса днес, 30 март:

„Тема спорт”: Поне четирима нови на „Герена" през лятото

Лятото се очертава като доста динамично за Левски, а в отбора ще бъде влята свежа кръв във всички линии. Поне такива са плановете на ръководството. От "Герена" искат да вземат поне четирима нови. Ще се започне със засилването на конкуренцията на вратарския пост. В момента титуляр под рамката е Николай Михайлов. С национала предстоят разговори за удължаване на договора му. Левски със сигурност ще се подсили с централен защитник. Причината е, че Давид Яблонски най-вероятно ще си тръгне от "Герена". От Левски от доста дълго време искат да вземат бранителя на Ботев Пловдив Кристиан Димитров, но апетити към играча има ЦСКА и засега от "Армията" печелят битката за подписа му. В халфовата линия също ще трябва нов играч, а такава е ситуацията и за единия фланг на атаката. В момента сините разполагат за крилата с Паулиньо и Кабрал, но последният е с единия крак извън клуба.

През лятото сините няма да се възползват от възможността да откупят естонския халф Богдан Вашчук, който е преотстъпен от Рига. На "Герена" трябва да решат какво да правят и с преотстъпените чужденци. Дадени под наем са халфът Филипе Нашименто и централните нападатели Ривалдиньо и Луан Виана. Първите двама играят в Румъния - Нашименто е част от Политехника Яш, а синът на легендата Ривалдо във Виторул. Виана пък бе даден в лидера във Втора лига Царско село. Шансовете на някой от тях да играе в Левски през следващата кампания са малки.

„Тема спорт”: ЦСКА не отрича за Кристиан Димитров

Има ли ЦСКА договорка с Ботев Пд за Кристиан Димитров - този въпрос беше зададен на треньора Любослав Пенев по време на вчерашната му пресконференция. Ел Голеадор не отговори пряко, но и не отрече.

"Няма да влизам в конкретика. Тиражира се доста информация, свързана с много клубове и играчи. Когато нещо стане факт, тогава ще го коментираме. Да, не е тайна, че наблюдаваме много футболисти, както от чужбина, така и от българското първенство", заяви Пенев. Информацията, касаеща ЦСКА и Кристиан Димитров, беше публикувана преди десет дни от пловдивска медия. Тя гласеше, че армейците са се договорили за неговия трансфер с Ботев Пд, а самият играч е приел условията от Борисовата градина. Твърди се, че Димитров от лятото ще премине в ЦСКА. Публикацията обаче не е потвърдена на този етап.

„Тема спорт”: Избраха Кешеру в идеалния отбор на евроквалификациите

Централният нападател на Лудогорец Клаудиу Кешеру заслужи място в престижна класация. Той попадна в идеалната единайсеторка за първите два кръга от квалификациите за Евро 2020 на реномираното списание So Foot. Румънецът вкара единственото попадение за националния тим на страната си при 1:2 от Швеция в Стокхолм. След това пък вкара две попадения за успеха с 4:1 над Фарьорските острови. 

"Най-накрая новини от бившето канарче (б.р. - той е бивш игра на Нант, а прякорът на този отбор е канарчетата). Той вкара веднъж на Швеция, а след това се разписа още два пъти, макар и срещу не толкова силен отбор. Не е зле", отбеляза изданието.

Днес Кешеру ще може да увеличи головата си сметка и в Първа лига. Той има 18 попадения от началото на сезона. Това му отрежда втора позиция в ранглистата на стрелците - с едно по-малко от топреализатора на Левски Станислав Костов.

Източник: Novsport

Последни новини