Сензациите в пресата: Предлагат Охоне на Лудогорец

Сензациите в пресата: Предлагат Охоне на Лудогорец

Novsport

05-05-2018, 09:10

„Меридиан мач”: Предлагат Охоне на Лудогорец

Халфът на Берое Карлос Охене е бил предложен на Лудогорец. Мениджърът на ганаеца Карлос Пападопулос е опитал да спазари играча, а до този ход се е стигнало след тежката контузия на дефанзивния халф на шампионите Абел Анисе. За тази зона разградчани разполагат с поляка Яцек Гуралски, капитана Светльо Дяков и Густаво Кампаняро.

От Лудогорец обаче категорично са отказали да привлекат Охене. Африканецът има договор с Берое до 2020 година, като наскоро преподписа. Халфът няма качества да бъде титуляр в Лудогорец, въпреки че направи силен сезон за заралии. На всичкото отгоре той няма паспорт от ЕС, което би било сериозен проблем. Разградчани предпочитат да привличат легионерите си от чужбина, след като взетите от Ботев Юнес Хамза и Жоао Пауло така и не паснаха на отбора.

„Тема спорт”: Цветан Генков пак не тренира с Локо София

Старши треньорът на Локомотив София Младен Додич най-вероятно няма да може да използва най-новото попълнение на тима Цветан Генков и в сблъсъка за върха с Царско село. Въпреки че наскоро от клуба обявиха, че нападателят е подписал своя договор, той мистериозно не тренира с отбора.

Според запознати проблемът за Генков идва от последния му клуб, казахстанския Окжетпес. Причината е, че той все още не е изпратил нужния документ, с който да бъде картотекиран в БФС. Други информации твърдят, че нападателят и Окжетпес се съдят и ако Генков тренира и играе, може да не получи парите, които му се дължат.

С това проблемите пред червено-черните за визитата на Царско село не спират. Централният защитник Александър Бранеков е под въпрос за мача с лидера. Той има хронична травма, която отново се е обадила. Бранителят не е водил пълноценни занимания през седмицата и ще се решава за него в последния момент.

„Меридиан мач”: Местата в ложите за Купата наостриха „сините"

От Левски трудно преглъщат решението на Професионалната футболна лига да им предостави само 10 места в официалната ложа за финала за Купата на България срещу Славия. „Сините" са пресметнали, че не могат да поканят дори всичките си шефове и членове на Надзорния и Управителния съвет, а какво остава за легенди и спонсори. От клуба имат съмнения, че отборът на Славия, който се води символичен домакин на мача, е получил повече пропуски за официалната ложа. От Левски ще се опитат да уредят още такива за централната трибуна и в дните до двубоя, като ще преговарят за това с ПФЛ.

„Тема спорт”: Феро остава и ако Монтана не успее за елита

Ферарио Спасов почти сигурно ще продължи да води Монтана и догодина. Дори и Феро да не вкара монтанчани в елита, ръководството ще му гласува доверие да направи опит и през следващия сезон. Той пое тима по средата на есенния дял след неуспеха на Явор Вълчинов, при който отборът записа доста неубедителни резултати. Постепенно Феро стопи разликата от лидерите и в момента Монтана е четвърти на 4 точки зад третия Локомотив София. На стадион "Огоста" не са особени оптимисти за класиране на баражите, но въпреки това не губят надежда, че чудото може да се случи.

Това е втори период на Ферарио Спасов начело на клуба от Северозапада. При предишния си престой той успя да вкара Монтана в елита от първия опит.

Източник: Novsport

Последни новини