Сензациите в пресата: Представят ЦСКА срещу Царско село

Сензациите в пресата: Представят ЦСКА срещу Царско село

Novsport

18-06-2018, 08:28

Най-интересното от пресата у нас днес, 18 юни:

„Тема спорт”: Представят ЦСКА срещу Царско село

Последната контрола на ЦСКА от лятната подготовка ще е срещу втородивизионния Царско село. Армейците вече са се договорили с отбора, воден от Никола Спасов, но остава да се уточни датата на мача. Вариантите са 6 или 7 юли (петък или събота). Това зависи от жребия на червените за Лига Европа. Ако те са гости в първия кръг, то спарингът с Царско село е твърде възможно да е в петък, 6 юли, в противен случай контролата ще в събота.

Спарингът ще се състои на "Армията", а преди неговото начало ще се проведе и официалното представяне на отбора на ЦСКА за новия сезон. През зимата последният спаринг на червените в навечерието на първенството пак бе с Царско село - 2:1 на 10 февруари в Борисобата градина.

"Тема спорт": Роси зачеркна румънец и вратар

Вчера сините заминаха за Правец, за да проведат основната част от подготовката си. Старши треньорът на Левски Делио Роси взе на лагера 29 футболисти, но веднага направи впечатление липсата на вратаря Александър Любенов, защитника Георги Ангелов и халфа Нелуц Рошу. Новината за това, че стражът не е в Правец е логична, след като сините привлякоха словашкият Вратар Мартин Полачек. Сега предстои да се реши казусът с юношата на Левски, защото той има още две години до изтичането на договора му. Любенов отново може да бъде преотстъпен, както бе през пролетния полусезон, когато игра в Ботев Враца, а друг вариант е ръководството да опита да прекрати контракта между двете страни. Любопитен е случаят с румънския халф Нелуц Рошу. На старта на подготовката Делио Роси заяви, че той и Антони Белмонт ще останат в клуба и ще се разчита на тях. Но докато французинът е в Правец, Рошу не е със своите съотборници. Интерес към него в началото на годината имаше от румънския Динамо Букурещ но до трансфер не се стигна. Той отказа да премине под наем и в Славия през пролетния полусезон. Рошу също има договор за още две години и в момента се готви индивидуално.

В същото време се разбра, че новото попълнение Мартин Полачек ще се присъедини по-късно в Правец. Причината е, че той трябва да си събере багажа от Чехия. Вторият нов на "Герена" Давиде Мариани направи вече първа тренировка с тима и вчера замина заедно с него за лагера в Правец. Същото стори и френският полузащитник Габриел Обертан. Другият отсъстващ е Жерсон Кабрал, който ще се присъедини във вторник.

„Меридиан мач”: И скандинавци напират за Неделев

Ботев (Пд) продължава да получава оферта след оферта за Тодор Неделев. Националът е успял да привлече интереса и на клубове от Дания и Швеция, които са отправили запитвания към „канарчетата" за цената му. Те обаче ще наддават за него в сериозна конкуренция в лицето на елитен отбор от Турция. Освен това съществува и вариант Неделев още веднъж да се озове в сериозно първенство в Европа, каквото бе Бундеслигата, където не успя да пробие в Майнц.

От Ботев засега изчакват, за да може да го продаде на най-добра цена. Самият Тодор също ще има думата и ще избира внимателно къде да продължи кариерата си. У нас той бе желан от Лудогорец и ЦСКА, но Неделев е дал дума на „бултрасите", че в България ще играе единствено за Ботев.

Източник: Novsport

Последни новини