Сензациите в пресата: Прохазка иска дългосрочен договор, за да преподпише

Сензациите в пресата: Прохазка иска дългосрочен договор, за да преподпише

Novsport

16-03-2018, 08:13

Ето някои от заглавията в родната спортна преса за 16 март 2018 година:

Меридиан Мач: Влади Гаджев загуби дело срещу ЦСКА

Бившият футболист на Левски Владимир Гаджев загуби делото срещу ЦСКА и Александър Тодоров за клевета, заведено след извест ния скандал с Омар Косоко. Припомняме, че на 8 март 2014 година двата отбора играха Вечно дерби, завършило с победа 1:0 за „червените". След неговия край Гаджев и Косоко се сдърпаха, а съдията им показа червени картони. След мелето тогавашният изпълнителен директор на ЦСКА Александър Тодоров обяви, че Гаджев се е държал расистки, което беше отречено от футболиста на „сините", който в последствие заведе дело за клевета. Сега 4 години по-късно стана ясно, че съдът не е уважил иска на Владимир.

Меридиан Мач: Локо (Пд) прати скаут на лов в Аржентина

В Локо (Пд) вече мислят около състава за следващия сезон, а за тази цел Желемир Теркеш, който е помощник на Бруно Акрапович, замина на скаутска мисия.

Дестинацията на асистента е Аржентина, където той ще остане три седмици, за да гледа мачове от различните нива на местния футбол. Идеята е ясна - да се намерят футболисти, които да бъдат привлечени на "Лаута" през лятото, пише plovdivderby. Босът на "смърфовете" - Христо Крушарски, има солидни контакти, както и бизнес в страната, които биха били от полза на пловдивския клуб.

Меридиан Мач: Голмайсторът на Семптември живял при приемно семейство

Един от най-добрите български нападатели - Мартин Тошев от Септември, е живял при приемно семейство. Това се е случило, когато той е бил част от втория тим на Кьолн. „Доста трудно беше. Не знаех езика. Когато не си пълнолетен, какъвто беше моят случай, нямаш право да живееш самостоятелно. Бях в приемно семейство, което имаше договор с клуба ми - Кьолн. Живеех при германци. Беше трудно, но тези неща са ме калили, направили са ме по-силен. Винаги съм се справял сам - от 14-15-годишен", разкри той пред „Блиц".

„Целта на Септември е да запази мястото си в елита. Когато дойдох в отбора, ми липсваше игровата практика. Дойдох тук без подготовка. Първите два месеца се нагаждах на стила, на обстановката. Радостното е, че влязох във форма и започнах да бележа. И още по-рад-ващото е, че моите голове носят точки на отбора", добави той. „Като играя добре, е нормално да има оферти от други отбори, включително от Европа. Първата ми цел е да си свърша работата в Септември. Имам договор за още три месеца, ще го изпълня", призна Тошев. „Тръгнах от родното ми място Крупник. Имаше турнир „Дано-ниада". Там ме забелязаха, озовах се в Септември (Симитли), след което и в школата на Пирин (Бл). Постепенно кариерата ми тръгна нагоре, 14-годишен пристигнах в ЦСКА.

От малък симпатизирам на клуба. Изкарах хубави 5 години в ЦСКА. Ходих на мача с Лудогорец за Купата на България. Дано станат шампиони", добави Тошев. „Опитвам се да попивам от всички треньори по нещо. Красимир Балъков ми беше треньор в Черноморец, привлече ме от ЦСКА. Научи ме на дисциплина, начин на живот, начин на хранене... Той е изключителен професионалист. Много са добрите футболисти, с които съм играл. Примерно Борис Галчев", завърши таранът.

Колкото до днешния мач между Септември и Верея, треньорът на гостите Благомир Митрев ще може отново да използва нападателя Валери Домовчийски. Халфът Венцислав Бенгюзов пък пропуска втори мач заради наказание. Контузен е Георги Вълчев.

Тема Спорт: Прохазка иска дългосрочен договор, за да преподпише

След като капитанът на Левски Божидар Митрев преподписа договора си с клуба, сега основна задача на шефовете е да задържат Роман Прохазка. Словакът е един от лидерите в състава. Той единствен от отбора е взел участие във всичките шампионатни мачове от началото на сезона. Прохазка не започна като титуляр само в последния кръг - при 1:1 срещу Етър на "Герена". Още с края на почивката обаче Роман се появи на терена, заменяйки Жерсон Кабрал.

От Левски започнаха преговори за удължаването на договора на играча още в средата на февруари. Досега обаче те не са дали резултат. Предложението на сините е за един сезон. Прохазка обаче иска дългосрочно. Той държи да е поне такова, каквото парафира Божидар Митрев. Стражът преподписа до лятото на 2020 година. Освен това Роман иска и по-високо месечно възнаграждение от това, което прибира в момента.

Универсалният футболист е обвързан със сините до лятото. В момента той може да води преговори с който клуб пожелае, а  след юни да премине в него като свободен агент. За да не го изпуснат без пари, от Левски бяха предлагали на играча да преподпише, и през лятото да бъде продаден където той посочи срещу скромна сума.

Прохазка пристигна в Левски през лятото на 2012 година от Спартак Търнава. Това е петият му сезон със синята фланелка (през 2013/14 бе под наем в родния си Спартак). За тима от Терена" има 159 мача ВъВ Всички турнири, 8 които е отбелязал 21 гола.

Тема Спорт: Ботев се разбра с Шопов

Ботев Пловдив може да се похвали с първото си ново попълнение за следващия сезон, разбра "Тема Спорт". Канарчетата са се договорили с офанзивния халф на Дунав Русе Васил Шопов (27 г.). Голмайсторът на драконите тази пролет вече е подписал предварителен договор с жьлто-чер-ните, който ще влезе в сила от 1 юли. Настоящият контракт на Шопов с драконите е до 30 юни. След това той става свободен агент и ще излезе без пари на Ботев. Реално след Нова година офанзивният халф е можел да преговаря с всеки един клуб.

Наскоро изпълнителният директор на Дунав Ивайло Петков обяви, че клубът се надява да задържи Васил Шопов, като са му предложили нов договор. Всичко това обаче е без значение, тъй като футболистът може да се счита за ново попълнение на Ботев Пловдив.

Шопов бе привлечен при русенци от бившия вече треньор на тима Веселин Великов през юни 2016-а. Той подписа тогава за 2 години. Преди Дунав Шопов носи екипите на Литекс, Брегалница Щип и Спартак Плевен. За преминаването на офанзивния полузащитник в Ботев се заговори още през лятото на миналата година. Тогава обаче канарчетата отказаха да плащат за играча, когото са договорили тази зима. Така от лятото той ще се счита за ново попълнение на пловдивчани. Старши треньорът на канарчетата Николай Киров-Белия е бил изключително настоятелен да има футболиста в редиците си. Утре Шопов ще се изправи с Дунав в Коматево срешу бъдещия си тим. Както е известно, тази зима от Дунав си тръгна другият основен реализатор на тима Мирослав Будинов.

Тема Спорт: Берое ще си връща Венцислав Христов

Берое почти сигурно ще си върне нападателя Венцислав Христов, разбра "Тема Спорт". Преди дни той подписа с другия старозагорски клуб Верея, където ще доиграе сезона. След края на шампионата Христов ще се премести при зелено-белите. Нападателят вече рита за Берое в периода 2013/15, като записа 46 мача и 17 гола за тима. Оттам бе преотстъпван в украинския Металург Донецк. Игра още за Риека, Левски и Нефтохимик.

Преди да подпише с Верея, Венци Христов е имал разговори с ръководството на Берое. Двете страни са се разбрали той да си върне формата във Верея и от лятото да парафира със зелено-белите. Преди дни в интервю за "Тема Спорт" футболистът обяви, че се чувства отлично в Стара Загора, където има добри приятели и познава голяма част от играчите.

През есента Христов носи екипа на руския елитен СКА Ха-баровск, но напусна през зимата. Доскоро той поддържаше форма с Локомотив София, чийто юноша е. В момента старши треньорът на Берое Александър То-маш залага на върха на атаката на Мартин Камбуров, който наскоро подписа нов договор, след като настоящият му бе до лятото. През идната кампания обаче Камбуров ще играе по-малко, тъй като е вече на 37 години.

Аут до края на сезона заради контузия е румънският нападател Драгош Фърчулеску. Той се очаква да е готов за игра за началото на следващата кампания. През лятото изтича наемът на Антон Кара-чанаков от полския Краковия Краков. Затова и наставникът на зелено-белите Александър Томаш е решил да подсили атаката си с Венцислав Христов. Надеждата на Томаш е тимът да играе в квалификациите за Лига Европа през лятото.

Източник: Novsport

Последни новини