Сензациите в пресата: Решават съдбата на Гибона днес

Сензациите в пресата: Решават съдбата на Гибона днес

Novsport

28-09-2018, 09:21

Сензациите в пресата днес, петък, 28 септември 2018 година:

„Тема спорт“: Решават съдбата на Гибона днес?

Събрание на Управителния съвет на БФВ днес ще определи бъдещето на Пламен Константинов начело на националния отбор. Източници на „Тема Спорт" разкриха, че е твърде вероятно в петъчния следобед ръководителите на родната волейфедерация да се съберат и да гласуват дали да бъде предложен нов договор на Гибона, или да се вземе решение България да има нов селекционер след 11-ото място на "домашното" световно първенство в партньорство с Италия. Както е известно, контрактът на Константинов бе до края на Мондиал 2018 и след като тимът ни не успя да се класира за битките от Топ 6 на Апенините, броженията за смяна на наставника на Локомотив Новосибирск се засилиха. Ако подобно съвещание действително се състои днес, то първа и вероятно единствена точка от дневния ред ще бъде именно изборът със или без Пламен Константинов националният отбор да гони олимпийска квота за Игрите в Токио 2020. Скандалът с либерото Владислав Иванов, напуснал неочаквано лагера на лъвовете дни преди старта на световното, отвори отново темата за твърдия и чепат характер на Гибона и за неумението му да мели брашно с лидерите на тима. Унинието в тима ни след пораженията от САЩ и Канада във втората групова фаза пък премина в съжаление за неучастието на редица опитни имена, начело с Матей Казийски и Цветан Соколов. Така нищо чудно мачът с Кленовите листа да се окаже последен за Константинов като селекционер на България. За 4 години и 3 месеца начело на лъвовете Гибона записа 35 победи и 43 загуби, като най-доброто постижение на тима в този период е четвъртото място на Европейското първенство в София през 2015 г.

„Меридиан мач“: Паулиньо пак ще е резерва

Левски ще подходи по-различно от обикновено за предстоящото дерби с ЦСКА. Старши-треньорът на „сините“ Славиша Стоянович е разпоредил футболистите да бъдат изолирани на лагер ден преди мача. В последно време тази традиция беше нарушена и сърбинът оставяше футболистите по домовете им преди мачове в София или гостувания на по-близки разстояния. Иначе Стоянович ще има много проблеми с избора на групата за мача, защото в момента всички играчи са на линия, а те не са малко. Очаква се треньорът да вземе на лагер над 20 човека и да избере 18 от тях часове преди срещата. Може да се каже, че към днешна дата има само една голяма въпросителна около състава на „сините“ и тя е свързана с Паулиньо, който беше най-добрият футболист на отбора през миналия сезон. Очаква се обаче бразилецът отново да остане на резервната скамейка.

„Тема спорт“: Илиан Илиев готви промени за Разград

Наставникът на Черно море Илиан Илиев готви няколко промени по състава за гостуването на Лудогорец в събота от 20:00 часа. Този път, за разлика от двубоя със Славия, специалистът ще заложи от първите минути на ветерана Георги Илиев. В последно време заради нарушена подготовка от курсовете за треньор, които кара, бившият национал започваше като резерва. Сега на пейката най-вероятно ще седне Петър Витанов, който напоследък не е в най-добрата си форма. Почти сигурно резерва ще е и Дани Кики, а вместо него ще излезе Георги Божилов. Илиев няма да може да разчита на наказания Мехди Фенуш, който бе изгонен в мача с Арда за купата. След изтърпяна санкция сред 11-те се завръща Радослав Василев. Таранът получи червен картон при домакинското поражение от Славия с 1:2 в последния кръг. Днес Черно море тръгва за Разград, като следобед Илиев ще определи и групата за срещата. Варненци загубиха последните си два двубоя - с белите и ЦСКА, и сега в лагера се надяват, че ще успеят да спрат лошата серия, като си тръгнат с точки от "Лудогорец Арена".

Източник: Novsport

Последни новини