Сензациите в пресата: Сектор Б атакува Вадуц от Германия

Сензациите в пресата: Сектор Б атакува Вадуц от Германия

Novsport

08-07-2018, 08:12

Сензациите в родната преса на 8 юли, неделя, 2018 година:

Меридиан мач: Сектор Б атакува Вадуц от Германия

Левски получи 1200 билета за старта си в Лига Европа на „Рейнщадион" в Лихтенщайн в сряда. „Сините" обаче почти сигурно ще трябва да върнат голяма част от тях. Причината е,  че привържениците на тима показаха слаб интерес към двубоя с Вадуц. Доста от кандидатите са се отказали заради високите цени на хотелите до Княжеството. За пръв път Националния клуб на привържениците на Левски няма да има и екскурзия с автобуси.

„Нямаше много кандидати, а освен това маршрутът трябваше да бъде съгласуван с полициите в няколко държави, които да осигурят кордони от граница до граница. Особено на Балканите. Това също отказа доста хора", коментираха за Меридиан Мач" от Сектор Б. Все пак решението на Левски да намали цените за чъртъра са дали резултат. Така сериозна група ще пътува до Лихтенщайн заедно с любимците си. Останалите, които искат да са навсякъде със „сините , са намерили алтернативни варианти и се справят самостоятелно. Те ще се възползват от евтините полети до Германия, които предлагат нискотарифните самолетни компании, оттам с коли под наем ще пътуват за мача с Вадуц.

„Този вариант се оказва доста по-евтин. Но нямаме точен брой на хората, които ще се възползват от него, но не са малко", продължават от агитката. „Сините" обаче си признават, че са понесли и сериозен удар от вървящото в момента световно първенство в Русия. Именно във вторник и сряда ще бъде развръзката на Мондиал 2018 и тогава ще стане ясно кои две страни ще спорят за титлата. „Все пак сме и сезон на почивките. Хората си стоят на морето и чакат Левски да стигне до по-атрактивни противници от Вадуц”, признават си от Сектор Б.

Меридиан мач: Пазарлъкът за ТВ правата на Левски продължава

Все още няма яснота дали първата среща на Левски в Европа ще остане окончателно на тъмно или не. От „Нова телевизия" продължават да водят преговори с Вадуц за телевизионните права, които до петък вечерта завършиха без резултат, разкриха запознати за „Меридиан Мач". Затова и медията е анонсирала, че ще из лъчи единствено Лудогорец - Крусейдърс който също ще се играе в сряда, но от 20,00 часа. За да бъде осъществено излъчване то от Лихтенщайн, то родната медия трябва да прати свой екип, след като местните телевизии нямат намерение да излъчват мача.

Меридиан мач: Още един хърватин пристигна в Локо (Пд)

Пореден хърватин пристигна в лагера на  Локо (Пловдив). Това е 21-годишният Дуже Мръдеса. Той е в отбора от 2 дни и ще има малко време да мине пробен период, да вземе участие в поне една контрола и да покаже дали заслужава договор с клуба. Той е юноша на Цибалия, привлечен е в Риека, където играе за втория отбор, и в скромния НК Бедем. Има записани 15 мача в елита на родината му и 5 срещи в различни турнири.

В момента под ръководството на Бруно Акрапович се готвят 32 футболисти. Днес в Говедарци трябва да пристигне и млад футболист от Германия, който ще бъде под номер 33 при „черно-белите”. Ако бъде одобрен обаче, последният чужденец ще остане да играе за юношите старша възраст на Локомотив с перспективата бързо да пробие в мъжкия тим.

Така Бруно Акрапович трябва бързо да редуцира групата за новия сезон, защото в момента разполага с цели 3 футболни отбора. През новия сезон пловдивчани ще разчитат основно на чужденци, тъй като треньорът одобри вече двама нови легионери, а държи в отбора му да останат и още четирима, които са на проби.

Тема Спорт: Тим от Бразилия иска Афонсо

Ботев ще продаде Густаво Афонсо до дни. Жълто-черните вече имат купувач за 25-годишния нападател. Шефовете на клуба преговарят за трансфера. Бразилецът, който вкара един от головете за успеха с 3:2 над ЦСКА 1948, е желан от клуб от родината му.

Очаква се до дни да пристигне писмената оферта, за да бъде подписан договорът между двете страни. Параметрите по сделката вече са почти доуточнени. Тя трябва да бъде финализирана през следващата седмица.

Густаво не впечатли през миналия сезон - в 21 шампионатни мача вкара 1 гол и направи 3 асистенции.

След раздялата с Бризола и Афонсо Николай Киров иска да бъде привлечен атакуващ футболист. По всяка вероятност въпросният играч ще е чужденец.

Източник: Novsport

Последни новини