Сензациите в пресата: Скандал заради ЦСКА в риалити, Левски с нов дузпаджия

Сензациите в пресата: Скандал заради ЦСКА в риалити, Левски с нов дузпаджия

Novsport

28-10-2018, 09:10

Сензациите в пресата днес, неделя, 28 октомври 2018 година:

„Меридиан мач“: Скандал заради ЦСКА във „Фермата“

Любовта на топ атлетката Ваня Стамболова към ЦСКА й докара сериозни неприятности във „Фермата“. В стремежа си да демонстрира на всички страстта си към „червения“ отбор, тя изписа „ЦСКА“ и „Сектор Г“, на две от стените в спалнята си. Бъзиците, които понесе от водещия Андрей Арнаудов, който е върл фен на Левски, бяха нищо в сравнение с това, което я очакваше при срещата със стопанката на „Фермата“ Бети. 34-годишната варненка обаче не беше единствената, която я ядоса. Емигрантът Симеон беше нашарил стената над леглото си с формули и изчисления, които явно му помагат в риалити формата. Пред участниците Бети разкритикува действията и на двамата и наказа цялата група, лишавайки всички от една от кошниците, която ще им бъде върната в момента, в който надписите бъдат заличени. Мярката сериозно разстрои втората в света на 400 метра в зала от 2006-а и тя не успя да сдържи сълзите си. След като се извини на групата за отнетата кошница, заяви, че с надписите се е опитала да направи нещо, което да я накара да се почувства във „Фермата“ като у дома си.

„Тема спорт“: Мариани става дузпаджия №1 на Левски

Швейцарецът Давиде Мариани ще е титулярният дузпаджия на Левски. Офанзивният халф се разписа от бялата точка срещу Верея (7:0), като преди почивката направи резултата 3:0. В последната година сините имаха проблем с изпълнението на 11-метровите наказателни удари. През този сезон те вече пропуснаха един в елита - Паулиньо не успя да вкара на Витоша Бистрица. Серджиу Буш пък не вкара в реванша с Вадуц от първия квалификационен кръг на Лига Европа. През миналата кампания пък при изпълнение на дузпа в първенството се "схванаха" Жорди Гомес, Роман Прохазка и Фелипе Нашименто. Във финала за Купата на България срещу Славия Жорди Гомес отново пропусна, а при изстрелите след продълженията неточни бяха Кали Тиам и Прохазка. "Знаем, че този елемент бе слаб и много дузпи пропуснаха. По два пъти в седмицата някои от играчите ни изпълняват изстрели от бялата точка. Мариани е един от тези, които са определени да изпълняват. Има още един-двама. Притежаваме няколко решения за това кой ще бие от бялата точка - Мариани е определен, а който се чувства най-добре на терена, той ще изпълнява", заявиха от "Герена".

„Меридиан мач“: Проблем ЕС и за Септември

Собственикът на Септември Румен Чандъров също се сблъсква с проблема с бройката на чужденците с паспорти от страни извън ЕС. В клуба вече има пети такъв, след като е бил привлечен и македонецът Дарко Глишик. Той и колумбиецът Серхио Веласкес, който записа участие при загубата с 0:1 от Берое, са оставени извън групата за сметка на Яя Меледже, Ишмаел Байду и Фабиано. Очаква се и тримата да са титуляри срещу Лудогорец днес, а за Байду през седмицата се заговори, че е попаднал в полезрението на ЦСКА, заедно с младия Здравко Димитров, който също е сред 18-те, но едва ли ще е титуляр. Очаква се отборът да започне в атака с Крис Гади, а Мирослав Будинов да остане резерва.

„Тема спорт“: Анисе и Григоре в игра чак след Нова година

Защитникът на Лудогорец Драгош Григоре и халфът на орлите Анисе най-вероятно ще пропуснат всички мачове на тима до края на годината. Едва ли треньорският щаб ще рискува с пускането им в игра, тъй като те се възстановяват от тежки травми - първият на петата, а вторият на коляното. Григоре бе привлечен от разградчани през лятото, но все още не е играл в официален мач. Анисе пък се контузи през пролетта. Владо Стоянов също, въпреки че в началото на октомври трябваше да започне да пази за дубъла. Той отново получи проблеми в оперираното коляно и замина на лечение в Испания.

Източник: Novsport

Последни новини