Сензациите в пресата: Скъпи попълнения извън групата на Левски

Сензациите в пресата: Скъпи попълнения извън групата на Левски

Novsport

24-02-2018, 08:48

 Сензациите в българската спортна преса от днес, 24 февруари 2018 г., събота:

Тема спорт: Играчи със заплати над 60 бона останаха извън групата на Левски 

Треньорът на Левски Делио Роси остави извън групата за сблъсъка със септември играчи, които общо прибират над 60 хиляди лева на месец. От 18-те изпаднаха халфовете Нелуц Рошу и Антони Белмонт, както и бразилският нападател Ри-валдиньо. Първите двама са задраскани от италианския наставник. Ръководството на Левски обаче изпусна момента да им намери нови клубове. И по всичко личи, че до лятото те ще тренират за здраве на "Герена", а ще влизат в групата само в крайни случаи.

По-различна е ситуацията с нападателя Ривалдиньо. Синът на бразилската легенда Ривалдо вече започна тренировки със съотборниците си, но все още не се намира в оптимално кон-диционно състояние. Причината е, че пропусна голяма част от зимната подготовка. Когато той бъде готов, то извън 18-те най-вероят-но ще започне да остава Серджиу Буш - румънецът също прибира голяма заплата.

В групата за Септември не попаднаха юноши на сините.

Тема спорт: Черно-белите уредиха Пардиньо

Бразилецът Елитон Торета Пардиньо ще е на разположение на старши треньора на Локомотив Пловдив Бруно Акра-пович за гостуването на Славия в неделя. Полузащитникът бе картотекиран вчера в БфС, след като в клуба получиха международния му трансферен сертификат.

Елитон е последното ново попълнение на черно-белите от тази зима. Той пристигна на "Лаута" в края на есенния дял и бе одобрен след учебна игра на смърфовете с юношите старша възраст на клуба. Торета изкара зимната подготовка, но едва преди 4 дни парафира, след като имаше проблеми с документите. Основният бе бележка, че предишният му тим няма финансови претенции към него. След като той направи това, черно-белите моментално подписаха договор с него и изискаха жълтата му карта.

Тема спорт: Милан - Лудогорец най-слабо посетен на "Меаца" в Лига Европа

Реваншът от 1/16-финалите‘ на Лига Европа между Милан и Лудогорец бе изгледан от 17 453 фители. Така домакините отчетоха печалба от 364 003 евро. Това бе най-слабо посетеният евродвубой на росонерите на "Джузепе Меаца” този сезон. Срещу Аустрия Виена на трибуните имаше 17932 зрители, срещу АЕК - 20812, срещу Риека - 23917, срещу Шкендия - 40613 и срещу Лрайова - 65763. Двата мача (в Разград и Милано) бяха най-слабо посетените в историята на сблъсъците между Милан и български тимове в евротурнирите.

Меридиан мач: Зачеркнат на "Герена" ще става бездомник

Нападателят Ервен Онженда, който мина през зимата на проби в Левски, ще става бездомник, французинът, който има корени от ДР Конго, дойде на лагера на „сините“ в Малта, но лекарският щаб прецени, че Онженда има стара контузия в коляното, която не е излекувана. Това накара левскарите бързо да зачеркнат Онженда, който в един момент от кариерата си е бил най-голямата млада надежда на френския гранд ПСЖ.

За финансовите проблеми на Ервен, които са на път да го оставят без дом, съобщи авторитетният вестник „Льо Паризиен“.

„Тази зима Онженда вярваше, че ще възроди кариерата си с договор с Левски, но българският клуб установи, че той има травма в коляното, финансовата ситуация на Ервен е много влошена. Той получаваше 25 000 евро на масец в ПСЖ, а днес се мъчи да плаща наем от 4000 евро на къщата му в Шамбурси (б.р. - предградие на Париж), където Онженда живее с цялото си семейство“, пише „Льо Паризиен“.

Медиите във Франция потвърждават, че нападателят нито за момент не е потвърдил големите надежди, които са му възлагани. Твърди се, че големите му проблеми идват от непрофесионалното му отношение към футбола.

Източник: Novsport

Последни новини