Сензациите в пресата: Славия пласира капитана си в Азербайджан

Сензациите в пресата: Славия пласира капитана си в Азербайджан

Novsport

11-08-2018, 09:21

Най-интересните теми от българския печат днес, 11 август:

„Меридиан мач”: Славия пласира и капитана си, но в Азербайджан

След отпадането на Славия от Лига Европа президентът на „белите" Венцеслав Стефанов се активизира на трансферния пазар. След като Стефан Велков премина в холандския Ден Бош, а малко преди това Ивайло Димитров-Косъма замина за Арарат Ереван, сега на път към друга бивша съветска република - Азербайджан, е капитанът Емил Мартинов. Юношата на „белите" подписа нов договор след края на миналия сезон, но сега от Славия са решили да го пуснат без пари в неизвестен, поне за момента азерски клуб.

Любопитно е, че голяма част от футболистите от миналогодишния състав на Славия продължиха кариерите си в чужбина. И тук не слагаме гореспоменатите Стефан Велков и Ивайло Димитров. Костадин Велков премина в германския Кемницер, Абуд Омар в белгийския Серкъл Брюж, а Стефан Велев в румънския Сепси.

„Тема спорт”: Хубчев ще следи за куп национали днес

Селекционерът на националния ни отбор Петър Хубчев се очаква да изгледа на живо днешната битка за Тракия между Берое и Ботев Пловдив. И двата съперника имат немалко играчи, които са в неговото полезрение за старта на новия турнир на УЕФА Лига на нациите. В началото на септември играем със Словения в Любляна (6 септември) и с Норвегия в София (9-и). От Берое Хубчев ще гледа Мартин Райнов, Иван Минчев, Борислав Цонев и Александър Василев. От канарчетата в плановете на националния селекционер са Тодор Неделев и Лъчезар Балтанов. В ложите под Аязмото се очакват и доста мениджъри от чужбина, както и около 5000 зрители по трибуните.

„Тема спорт”: Закриват мъжкия баскетбол в ЦСКА

ЦСКА няма да има мъжки отбор през новия сезон! Изключително неприятната новина бе потвърдена от основния благодетел на клуба и човека, който на практика го издигна от пепелта - Александър Чакмаков. Синът на първия капитан на футболния ЦСКА Нако Чакмаков призна, че не може да продължи да издържа сам армейския клуб и без необходимата подкрепа най-вероятно ще се оттегли изцяло от баскетбола през лятото на следващата година. Чакмаков и Роберт Гергов се заеха с тежката задача да възстановят славния армейски тим през есента на 2012-а. В продължение на 6 години двамата направиха и невъзможното, за да изградят от нулата клуба и да имат функциониращи всички възрастови групи, от най-малките до мъжете. През лятото на 2016-а ЦСКА официално се завърна в мъжкия баскетбол, като започна участие в А група (второто ниво на България). Водени от Йордан Колев, червените записаха два поредни сезона, играейки изцяло със собствени кадри, произведени в школата на тима, предимно момчета на 17-18 години. Наравно с това Чакмаков се зае и с още по-трудната задача да изгради нова зала на клуба поради нарастващия интерес от страна на младежи да са част от него.

Така освен изцяло реновираната база на "Българска армия" бе взета и бившата гребна зала в местността Къро. След мащабен ремонт се очаква тя да бъде завършена до края на годината, като ще е с капацитет за около 600 зрители. По всичко личи обаче, че феновете на ЦСКА няма да могат да гледат мъжки баскетбол там. Още по-тежко обаче ще стане за клуба, ако Чакмаков преустанови да помага финансово и за школата, каквито намерения има. Всичко това би могло да доведе до нови черни дни пред ЦСКА и баскетбола на армейците. Клуб, който заема трето място по спечелени титли в историята на този спорт - 12, далеч пред следващия го Локомотив София с шест, който обаче отдавна вече не е част от мъжкия спорт.

Източник: Novsport

Последни новини