Сензациите в пресата: Славия продава Стефан Велков

Сензациите в пресата: Славия продава Стефан Велков

Novsport

13-07-2018, 08:17

Най-интересните теми от българския печат днес, 13 юли: 

„Тема спорт”: Славия продава Стефан Велков

Славия е на път да продаде централния защитник Стефан Велков. Очаква се сделката за него да бъде финализирана в понеделник - 16 юли. В момента се уточняват последни детайли. Интересното е, че първоначално Велков не бе обявен в групата на Славия за мача с Илвес във Финландия. Впоследствие името му бе добавено, но се оказа, че Велков въобще не е заминал с тима за Хелзинки. Доказа го и групата за двубоя вчера, в която той не бе записан. Стефан го нямаше и сред избраниците на Златомир Загорчич и за финала за Суперкупата с Лудогорец. Вместо него до Андреа Христов и в двата мача действаше Милен Гамаков.

През годините бранителят бе на проби в Манчестър Юнайтед и ЦСКА Москва. 21-годишният Велков стигна и до мъжкия национален отбор в определен период от кариерата си. Преди година Славия продаде друг централен защитник - Петко Христов, във Фиорентина, а през зимата - нападателят Калоян Кръстев отиде в Болоня. Засега името на бъдещия клуб на Велков се пази в тайна.

„Тема спорт”: Локо Пловдив подписа със защитник от Раднички Ниш

Локомотив Пловдив привлече сръбски централен защитник. Това е 28-годишният Милош Петрович. Той парафира вчера с черно-белите като свободен агент. За последно бранителят е носил екипа на Раднички Ниш, с който през миналия сезон се класира за Лига Европа. Контрактът му обаче изтича след кампанията и не е подновен. Петрович е роден на 5 май 1990 година в Ниш, като в местния Раднички преминава цялата му кариера дотук. От 2007-а насам записва 209 мача и 3 гола за отбора. Той тренира няколко дни с Локомотив Пловдив, като старши треньорът Бруно Акрапович е останал впечатлен от видяното. Може да играе и като десен бек. Днес централният защитник ще запише първи минути за черно-белите в контролата с ЦСКА 1948. Преди двубоя с новака във Втора лига, който е от 18:00 часа на "Лаута", пред феновете ще бъде представен тимът за новия сезон.

Вчера освен Милош Петрович своите договори подписаха и двама хървати. Това се нападателят Вилим Посинкович и левият бек Йосип Томашевич. Двамата изкараха почти целия лагер с Локо в Боровец и успяха да спечелят доверието на Акрапович в изиграните контроли. Те също ще бъдат показани пред запалянковците днес.

"Доволен съм. И тримата са добри футболисти и се надявам, че ще вдигнат класата ни. Гледах ги добре и внимателно", коментира босненският наставник на черно-белите.

„Тема спорт”: Двама от Черно море аут за старта на сезона

Черно море ще изиграе последната си контрола от лятната подготовка утре от 19:30 часа на стадион „Тича" във Варна срещу Поморие. Малко преди първия съдийски сигнал варненци ще представят отбора пред феновете за новия сезон в Първа лига. Вчера сутринта моряците направиха възстановителна тренировка след двете контроли, които отборът изигра в сряда. Варненци победиха последователно Лудогорец II с 2:0 и Несебър с 3:0.

Централният бранител Даниел Димов вече тренира на пълни обороти, след като се възстановяваше от контузия в глезена, която получи на последното занимание от лагера в Банско. Нападателят Радослав Василев пък постепенно увеличава натоварванията, но все още не е готов да започне пълноценни занимания с отбора. Мартин Костадинов ще почива още няколко дни, след което ще започне да се готви по специална програма. И двамата отпадат от сметките на треньора Илиан Илиев за първия мач от сезон 2018/2019 срещу Ботев Враца. Двубоят е на 20 юли (петък) от 20:45 часа във Варна.

Източник: Novsport

Последни новини