Сензациите в пресата: Стадион „Славия" светва на 10 ноември

Сензациите в пресата: Стадион „Славия

Novsport

22-09-2018, 08:43

Най-интересните теми от българския печат днес, 22 септември:

„Тема спорт”: Стадион „Славия" светва на 10 ноември

Стадион "Славия" в квартал "Овча купел" трябва да светне в началото на ноември. Президентът на белите Венцеслав Стефанов обяви, че първият исторически мач на осветление се очаква да е в уикенда на 10 ноември срещу Локомотив Пловдив.

"Теренът е изцяло сменен, нов е. От другата седмица започваме изграждането на осветлението. Надявам се, че в първите дни на ноември ще се върнем в "Овча купел". Дано до 10 ноември, когато приемаме Локомотив Пловдив, да стане. Поне от фирмата изпълнител така са ми обещали", заяви босът на столичани. Той коментира представянето на Славия от началото на сезона. В последните си три мача с Лудогорец, Верея и Ботев Пд белите завършиха наравно - 0:0.

"Нормално е да сме малко колебливи. Имаме доста нови играчи. Но не се притесняваме. Нещата ще си дойдат на мястото", каза Стефанов. Относно факта, че доста отбори заявяват амбиции за първата шестица, той каза: "Все се надявам, че тази година ще е последна на шестица и осмица. Мисля, че ще решим този въпрос веднъж завинаги". Относно възможността да бъде привлечен опитният халф Владимир Гаджев Стефанов бе категоричен: "Ние нямаме интерес към Владимир Гаджев. Не се вписва в концепцията ни. Няма индикации за повече попълнения", завърши членът на Изпълкома, като отказа да говори за предстоящия мач с Черно море във Варна. Двубоят на "Тича" е в неделя от 17:30 часа.

„Меридиан мач”: Румънци се присмиват на Ривалдиньо

Роналдиньо дойде с фанфари в Динамо, но разочарова, след като записа обещаващ дебютен сезон. За съжаление на Ривалдо, синът му разочарова и в Първа лига в България", отчете румънският сайт telekom-sport.ro.

„В България той се надяваше да спечели шампионската титла, но не се случи. През този сезон обаче Ривалдиньо има само 1 минута за 10 мача. Той често е контузен и се появи на терена като резерва срещу Дунав. В последните четири мача или бе резерва, или гледаше мачовете от трибуните. През миналото първенство за него се говореше често, но вкара само веднъж в 9 мача, в които записа общо 373 минути. Той бе извън групата за важните срещи като финала за Купата и полуфиналите преди това", коментира със сарказъм медията.

„Меридиан мач”: Белия хвърля най-доброто срещу Лудогорец

Треньорът на Ботев Николай Киров не смята, че мачът на Лудогорец с Леверкузен ще окаже някакво влияние върху„орлите" за неделния двубой. „Гледах внимателно двубоя и ми направиха впечатление както силните страни, така и слабостите. Нищо не променя общото впечатление, че Лудогорец продължава да е най-класният отбор в България. Не виждам как загубата от Леверкузен, пък била и толкова драматична, ще повлияе по някакъв начин на съперника ни преди двубоя с нас. Говорим за изключителни професионалисти, които следват ясна стратегия за развитие и са наясно, че най-важен винаги е следващият мач", обяви Киров пред „Меридиан Мач".

Треньорът на Ботев е категоричен, че ще заложи на най-доброто според вижданията му и очаква отборът му да играе за победа срещу шампионите. След това ще се мисли за предстоящата среща с ЦСКА 1948 в турнира за Купата на България.

Източник: Novsport

Последни новини