Сензациите в пресата: Стилиян Петров отказал да е шеф на БФС

Сензациите в пресата: Стилиян Петров отказал да е шеф на БФС

Novsport

09-12-2019, 09:09

Най-интересните теми от българската преса днес, 9 декември:

„Меридиан мач”: Стилиян Петров отказал да е шеф на БФС

Рекордьорът по мачове за националния отбор Стилиян Петров е отказал официална покана да бъде издигнат като кандидат за президентския пост в Българския футболен съюз. Легендата се е прибрал специално до България, за да проведе разговори на най-високо ниво, но остава непреклонен на този етап. След като се пребори с левкемията, Стенли предпочита да се насочи към други предизвикателства с по-малко напрежение. Той е готов да помага на българския футбол, но не е съгласен да заеме отговорния пост, който бе овакантен от Борислав Михайлов след расисткия скандал на мача с Англия през октомври.

Изпълкомът вече насрочи дата за извънредния Конгрес. Той ще се проведе на 7 юни догодина, а все още няма издигната кандидатура за президент. Друг от фаворитите Атанас Фурнаджиев, също декларира, че не иска тази длъжност. Йордан Лечков има амбиции да управлява, но не се ползва с нужната подкрепа.

„Меридиан мач”: Деян Лозев бил спазарен за чужбина

Един от водещите футболисти на Арда - Деян Лозев, ще продължи кариерата си в чужбина от зимата. Към десния флангови футболист, който може да играе като защитник и крило, има сериозен интерес и от България, но той предпочита да пробва силите си в по-добро първенство. Лозев е един от най-постоянните футболисти на новака в елита от началото на сезона. Той минава и за един от любимците на Стамен Белчев, с когото са работили заедно още от Хасково. 

Заради добрите си игри Деян Лозев получи повиквателна от Красимир Балъков за националния отбор на България, но все още не е записал официален дебют за „лъвовете". Лозев направи приличен мач срещу ЦСКА вчера на стадион „Локомотив".

„Тема спорт”: Херо искал да изгони Педро Еуженио

Старши треньорът на Берое Димитър Димитров-Херо е искал да освободи крилото Педро Еуженио. Това се е случило малко след идването на специалиста, който замени на поста Александър Томаш. Все пак ръководството на заралии е разговаряло с Херо и той е дал шанс на Еуженио. Португалецът е подобрил представянето си, но в последния мач отново е попаднал в черния списък на Димитров. Крилото си изкара червен картон срещу Ботев Пловдив и ще пропусне домакинството на Царско село в следващия кръг. Така за Педро Еуженио годината приключи по-рано. Както е известно, след отпадането на Берое от ФК ЦСКА 1948 Сф за Купата на България Херо се изказа остро срещу някои от чужденците в тима и се закани да развърти метлата.

Почти сигурно клубът ще се раздели с централния защитник Ерол Алкан. Той не попадна в групата за двубоя с канарчетата, въпреки че е здрав. Засега Бригидо все още е на кантар. Меледже също може да последва Алкан. Както е известно, новият наставник на заралии вече освободи един иностранец - Вандерсон. Очаква се през зимната пауза Димитър Димитров да направи по-мащабна селекция от необходимото, тъй като разполага с доста ограничен ресурс.

"Водил съм много отбори, но никога не съм изпадал в такава ситуация като с Берое, с толкова кадрови проблеми. Но трябва да излезем от нея с чест. Ако направим нужната селекция през зимата, напролет Берое ще изглежда коренно различен. Такова ръководство като това на Берое в България почти няма", сподели Херо след загубата от канарчетата. Поне четири ще са новите попълнения през зимата, като те ще са главно чужденци.

Източник: Novsport

Последни новини