Сензациите в пресата: Стоянович довел у нас кондиционен треньор

Сензациите в пресата: Стоянович довел у нас кондиционен треньор

Novsport

31-07-2018, 09:19

Най-интересните теми в българския печат днес, 31 юли:

„Тема спорт”: Стоянович довел у нас кондиционен треньор 

Вчера малко встрани от погледите остана фактът, че заедно със Славиша Стоянович у нас пристигна и негов помощник. Той вървеше зад старшията, но в крайна сметка се качи заедно с него в един асансьор. Правеше впечатление, че на саковете му имаше емблемата на словенската футболна федерация. От „Герена" не разкриха подробности - такива ще бъдат предоставени днес. Според информация на "Тема спорт" още от първия ден на „Герена" на Славе ще помага кондиционен треньор. В щаба на Стоянович ще влязат и двама българи - Асен Букарев и Валентин Захариев. Първият ще е асистент на словенеца, а Захариев ще тренира вратарите на сините. По време на престоя на Делио Роси и екипа му Захариев работеше в детско-юношеската школа.

„Тема спорт”: Голяма жега очаква ЦСКА в Австрия

Гостуването на ЦСКА в Австрия ще се състои в едни от най-горещите дни в страната през тази година. Прогнозата за времето в сряда и четвъртък сочи, че температурата ще достигне 34 градуса, а минималната ще е 23. В деня на мача - 2 август, са възможни леки превалявания и гръмотевици, но така или иначе условията по време на двубоя ще са доста тежки. В началото на срещата - 20:00 часа, се очаква температурата да е точно 30 градуса. Подобно беше времето и в Рига преди две седмици, което е истинска рядкост за Латвия, дори през лятото.

Букмейкърите нямат съмнение, че ЦСКА ще елиминира Адмира. Червените са сочени за фаворити и в реванша, като коефициентът в "Еврофутбол" за тяхна победа е 2.11, а за успех на австрийците - 2.45. Равенството пък е при ставка 3.15. В първата среща на "Армията" ЦСКА спечели категорично с 3:0.

Евентуален съперник в 3-я кръг е ФК Копенхаген, на който му предстои реванш срещу исландския Стярнан. Датчаните победиха в първия двубой с 2:0 като гости.

„Меридиан мач”: На „Лаута" чакат свежи пари от чужбина

Локомотив (Пд) скоро ще се сдобие с инвеститор от чужбина. Това обяви самият Христо Крушарски. Шефът на „черно-белите" заяви, че вече няма сам да тегли хомота, а ще си го раздели заедно със свой партньор от чужбина. Крушарски има сериозни инвестиции зад граница. Основно в Южна Америка. Преди време обаче той обяви, че е близо и до придобиването на отбор от Чехия, където също върти бизнес. Тази идея обаче на този етап така и не се осъществи. 

„Скоро няма да съм сам. Идва мой партньор от чужбина, който ще помага", заяви Крушарски. В същото време Локомотив изказа благодарности на двамата играчи, с които се раздели. От „Лаута" пожелаха успех на Джалилов и Милина.

“Тема спорт”: Добри новини за Киров преди мача с Етър

Треньорът на Ботев (Пловдив) Николай Киров ще може да направи промени в стартовия състав за следващия кръг. В петък “канарчетата” приемат Етър от 18:30 часа на базата в Коматево. В строя на “жълто-черните” се завръщат централният защитник Димитър Пиргов и халфът Серкан Юсеин. Двамата не играха при визитата на Септември (София), която бе спечелена с 2:0. Причината бе, че лекуваха контузии. Вчера те започнаха тренировки.

В София в центъра на защитата, в отсъствието на Пиргов, действаха Кристиан Димитров и Костадин Ничев. Радослав Терзиев пък играеше като дефанзивен халф редом до капитана Лъчезар Балтанов.

Срещу Етър отново на върха на атаката ще действа Стивън Петков. Нападателят бе на ниво срещу Септември и отбеляза единия от головете в мрежата на Валентин Галев. Най-вероятно в състава ще се завърне и крилото Дуде Ндонгала. Очаква се скоро за игра да бъде готов и бразилецът Диого Кампос.

Източник: Novsport

Последни новини