Сензациите в пресата: Стоянович с бонус при класиране за Лига Европа

Сензациите в пресата: Стоянович с бонус при класиране за Лига Европа

Novsport

03-08-2018, 08:54

Най-интересните теми в българския печат днес, 3 август:

„Тема спорт”: Стоянович с бонус при класиране за Лига Европа

Новият треньор на Левски Славиша Стоянович ще прибере бонус, ако успее да класира тима в евротурнирите. В последните две кампании сините се добираха до участие в Лига Европа през бараж - през 2016/17 победиха с дузпи Верея на „Герена", а през миналата кампания се наложиха с 4:1 над Черно море. Тази година конкуренцията в шампионата е силна, а сините не са слагани в сметките за борбата за титлата. Славиша Стоянович също заяви, че тимът трудно ще се пребори с Лудогорец, като по-лесният начин за спечелването на трофей е завоюването на Купата на България.

Предшественикът на 48-годишния словенец - италианецът Делио Роси, също имаше фиксиран бонус за класиране на отбора за континенталните надпревари. Именно мачовете в Лига Европа обаче изядоха главата на Роси. Той бе освободен веднага, след като Левски не успя да елиминира лихтенщайнския Вадуц.

От понеделник Стоянович отговаря за подготовката на Левски. Неговият дебют ще бъде в неделя в гостуването на Ботев Враца. За този двубой Славиша възнамерява да внесе някои корекции по тактическата постройка на отбора. В последните два двубоя сините опитваха да действат с типичен дефанзивен халф и двама полузащитници пред него. Стоянович планира да се върне към схема 4-2-3-1. Той иска да има двама в средата на терена, които по-скоро да се грижат за сигурността пред собствената врата. Срещу Черно море Левски допусна два гола. Затова и треньорът държи да усили стабилността. В момента опциите пред Славиша за избор на титулярен състав не са много. Очаква се срещу Ботев той да заложи на Тиам, Гомес и Мариани в халфовата линия, като последният да изпълнява ролята на плеймейкър. Звездата Габриел Обертан ще продължи да играе на фланга.

„Тема спорт”: Китайци дават по 20 хиляди долара на месец на Верея

Китайска фирма дава по 20 хиляди долара на месец на Верея. Азиатците са бизнес партньори на собственика на верейци Галин Михайлов и са се ангажирали с въпросната финансова подкрепа за клуба. Както е известно, старозагорци изпитват сериозни затруднения. Очаква се в скоро време с малко по-голяма сума да се ангажира още една чуждестранна фирма. През лятото сериозно се заговори, че Верея може и да не вземе лиценз, но задълженията бяха покрити. В първия си сезон в елита лъвовете играха бараж за Лига Европа срещу Левски, който загубиха на „Герена", а през миналата кампания отборът бе част от първата шестица.

„Тема спорт”: ЦСКА картотекира Евандро за следващия кръг в ЛЕ

Последното попълнение на ЦСКА Евандро да Силва тренира в София по специална програма. Нападателят пристигна на "Армията" от втородивизионния бразилски Коритиба. Там първенството течеше, така че 21-годишният футболист се намира в добра кондиция. Той е в отлично физическо състояние, но му липсва игрова практика. Евандро ще бъде на разположение на треньора Нестор Ел Маестро за домакинството на Дунав. Мачът срещу русенци е в неделя, 5 август, от 20:45 часа на "Армията". Очаква се нападателят да попадне в групата за двубоя. Той е четвъртият бразилец в състава на червените след Жеферсон, Енрике и Мауридес. Нито един от тях не притежава паспорт на държава от Европейския съюз. Затова само трима ще намират място сред 18-те за даден мач. В момента крилото Енрике лекува контузия.

Евандро да Силва със сигурност ще бъде картотекиран за третия квалификационен кръг на Лига Европа. Треньорът Нестор Ел Маестро остана много доволен от привличането му. "Суперфутболист с усет към гола", описа го наставникът.

Източник: Novsport

Последни новини