Сензациите в пресата: Стяуа посече „орлите" с 5 000 000 евро за Бизона

Сензациите в пресата: Стяуа посече „орлите

Novsport

20-05-2018, 09:18

Най-интересното от пресата у нас днес, 20 май: 

„Тема спорт”: В Берое решават за напускащите на тайна среща

Треньорът на Берое Александър Томаш u клубното ръководство ще имат среща във вторник. На сбирката ще се направи анализ на представянето на отбора в изминалото първенство, като ще се обсъждат допуснатите грешки и ще се начертае стратегията за следващия шампионат. Основните теми ще бъдат селекцията и лятната подготовка. В трансферния списък на заралии попадат 6 нови попълнения, но тепърва ще стане ясно кои ще бъдат привлечените.

На срещата във вторник ще бъде взето решение и кои играчи ще се разделят с клуба. Карачанаков със сигурност няма да остане - той е под наем от полския Краковия, но през пролетта беше дълбока резерва и не попада в плановете на Томаш. По всяка вероятност клуба ще напусне и румънецът Негруц. Неговият сънародник Фърчулеску обаче може да остане. Наскоро крилото се възстанови от тежка контузия и се очаква да стартира лятна подготовка с отбора. Ако бързо се върне в добра кондиция, Фърчулеску има шансове да продължи да носи зеления екип и през следващия сезон. Преди травмата си той показваше добри изяви. Отдавна пък е известно, че левият бек Веселин Пенев ще сложи край на състезателната си кариера след края на сезона. Още обаче не е решено дали ще заеме пост в клуба, или ще стане треньор в школата.

Бъдещето на още трима играчи подлежи на дискусия. Заралии търсят попълнения в центъра и отляво на защитата, в халфовата линия, едно крило, както и централен нападател.

"Александър Томаш остава начело на Берое и през следващия сезон. Това изобщо не подлежи на съмнение и коментари", заяви спортният директор на клуба Валентин Грудев пред "Тема спорт".

„Тема спорт”: Чакат Каранга директно на лагера в Австрия

Звездата на ЦСКА Фернандо Каранга се очаква да се присъедини към лятната подготовка на тима директно на лагера в Австрия. Непосредствено преди това той ще изкара двуседмичен възстановителен период в клиниката в Щутгарт, с която работи клубът. Каранга ще е готов за пълноценни тренировки именно в средата на юни, когато стартира лагерът в алпийската страна. Червените ще летят за Централна Европа около 18-20 юни и ще останат там 10 дни. Каранга ще се включи в част от проверките, със сигурност ще играе и при официалното представяне на отбора за новия сезон - на 7 юли (събота) на "Армията” . В момента Каранга си е в Бразилия, където прекарва време със семейството си и често развежда по различни места сина си. На този етап трансферните спекулации около нападателя са позатихнали, но през август може да се стигне до негова продажба.

„Меридиан мач”: Стяуа посече „орлите" с 5 000 000 евро за Бизона

Лудогорец ще трябва да се охарчи рекордно, ако иска да има в отбора си нападателя на Стяуа Харлем Ноере. Според спортната телевизия digisport.ro румънците са поискали 5 000 000 евро за тарана, който носи прякора Бизона. Изданието припомня, че преди около месец босът на Стяуа Джиджи Бекали обяви, че цената на Ноере е 3 000 000 евро. Сега обаче явно тя е скочила и то сериозно. Според авторитетната румънска медия, Лудогорец търси нов нападател, защото ще продава Клаудиу Кешеру в отбор, състезаващ се в Персийския залив.

Иначе Бизона прави много силен сезон за Стяуа. Той е отбелязал 14 гола за първенство, има 5 в Европа, а се е разписвал веднъж и за Купата на страната. Очевидно е обаче, че Харлем Ноере няма да играе в Лудогорец, ако Джиджи Бекали не намали драстично цената на нападателя.

Източник: Novsport

Последни новини