Сензациите в пресата: Томаш се оглежда за още един нападател

Сензациите в пресата: Томаш се оглежда за още един нападател

Novsport

12-03-2018, 07:18

Ето част от заглавията в българския спортен печат днес, 12 март 2018г.:

Тема Спорт: Томаш се оглежда за още един нападател

След като стана ясно, че Димитър Бербатов няма да облече фланелката на Берое, треньорът на старозагорци Александър Томаш вече се оглежда за привличането на централен нападател. Тимът ще завърши първенството с настоящите футболисти, но иска още преди края на сезона да е набелязал играчи за привличане. През следващата кампания Мартин Камбуроб, който удължи договора си с клуба, ще навърши 38 години и със сигурност няма да може да играе във всички двубои. Затова от Берое държат да имат ясна представа кой ще бъде другият основен играч в предни позиции през 2018/19, от когото ще се чакат голове. Скаути на клуба и агенти, които работят със старозагорци, са инструктирани да

наблюдават нападатели, които отговарят на желаните от Александър Томаш характеристики.

До момента другият човек за върха на атаката в състава - Серджиу Негруц, не успява да убеди Томаш, че заслужава титулярно място. Изненадващият реализатор №1 на Берое до момента през сезона - Педро Еуженио, ще получи предложение да подпише нов договор. Той пристигна през лятото, като за привличането му настояваше Томаш. Двамата работиха във Верея и преминаха "в пакет" при зелените от другия старозагорски клуб. Еуженио взе участие в 24 шампионатни двубоя, в които отбеляза 13 гола. Освен това 27-годишното ляво крило е и с две асистенции. Интересното е, че през този сезон той вкара повече попадения, отколкото в изминалите 4 кампании у нас - в тях той носи екипите на Берое, Хасково, Черно море и Верея. В 81 мача за тези тимове португалецът бе точен 8 пъти. Тогава обаче Педро бе ползван и като ляв бек.

Договорите си с клуба вече удължиха вратарят Душан Пер-ниш, левият бек Матеус Леони и Мартин Камбуров. Очаква се това скоро да стори и централният защитник Иван Иванов. Бранителят вече заяви, че иска да остане в Берое.

Тема Спорт: Загорчич се отказа от трансфери

Треньорът на Славия Златомир Загорчич заяви, че се е отказал от възможността да 'подсилва отбора. Наставникът на белите държеше в тима да пристигне още един централен защитник. Това обаче най-вероятно няма да се случи. "Явно е, че ще продължим до края на първенството с отбора, с който разполагам в момента. Пазарите вече са затворени навсякъде. По това време на годината няма къде да намериш свободен добър футболист. Ако все пак изскочи нещо, ще преценим, но засега възможността това да се случи е много малка", каза пред "Тема Спорт" Загорчич.

Тимът му се готви за гостуването на Дунав. Мачът в Русе е утре от 17:30 часа и ще бъде предаван пряко по Диема Спорт. Аут за двубоя е полузащитникът Стефан Велев. Треньорът на русенци Малин Орачев пък няма да може да разчита на бранителя Петър Патев.

Тема Спорт: Херо прави промени в халфовата линия

Треньорът на Лудогорец Димитър Димитров е останал доволен от представянето на халфа Яцек Горалски срещу Черно море (3:1). Полякът се появи на терена през второто полувреме на срещата с варненци. Полузащитникът замени капитана Светослав Дяков в 65-ата минута и до края на срещата игра много силно. Той на няколко пъти опита да обстрелва противниковата врата и в две ситуации бе близо до гола. Затова и ще започне като титуляр в следващия мач.

Сънародникът на Горалски -Якуб Швиерчок, влезе в игра малко след това. Таранът обаче все още не успява да се отпуши. Той вкара 4 гола в 4 контроли, но сега в четири шам-пионатни мача не се е разписал нито веднъж. Швиерчок не успява да излезе от сянката на Клаудиу Кешерю.

Очаква се централният нападател, както и Горалски, да стартират в последния кръг от редовния сезон. В него Лудогорец гостува на правещия силни мачове напоследък Етър. Срещата на стадион "Ивайло" е в неделя, 18 март, от 18:15 часа.

Източник: Novsport

Последни новини