Сензациите в пресата: Топагенти идват за Мисиджан и Анисе, гласят Нефтохимик за сателит на Лацио

Сензациите в пресата: Топагенти идват за Мисиджан и Анисе, гласят Нефтохимик за сателит на Лацио

Novsport

15-02-2018, 09:40

Сензациите в пресата днес, четвъртък, 15 февруари 2018 година:

„Тема спорт”: Топагенти идват за Мисиджан и Анисе

Двубоят Лудогорец - Милан от 1/16-финалите за Лига Европа очаквано приковава сериозно вниманието на мениджъри от Европа и света. В управата на разградчани са получили доста писма с желание за пропуски за агенти на различни клубове.

Повечето са от топпървенствата на Стария континент, разбра "Тема Спорт". Основната им цел са вътрешният халф Абел Анисе и нападателят Върджил Мисиджан. Двамата са в полезрението на клубове от Франция и Италия, Вура е следен под лупа и от холандски и португалски отбори. 

В началото на сезона той дълго време отказваше да преподпише своя договор заради разминавания в условията. Мисиджан дори бе изваден от състава, но впоследствие размисли и удължи контракта си. Очаква се холандското крило да бъде продадено след края на кампанията. Ръководството е заявило пред Вура, че при следваща добра оферта ще се раздели с него.

Той ще бъде предпочетен от Димитър Димитров-Херо за титуляр в сблъсъка с Милан. В същото време стана ясно, че никой от БФС няма да уважи двубоя на Лудогорец срещу росонерите.

Разградчани са изпратили покани до централата, но те най-вероятно ще останат неизползвани. Основната причина е конгресът за избор на нов президент на БФС, който е в петък. От централата са решили да не създават напрежение и да не стават уязвими за още удари от страна на конкуренцията.

„Тема спорт”: Окончателно пропадна идването на Бенгюзов в Ботев Пд

Халфът Венцислав Бенгюзов няма да играе в Ботев. Полузащитникът на Верея беше в плановете на старши треньора на канарчетата Николай Киров-Белия, но при положение че бъде продаден някой измежду Фелипе Бризола и Алваро Юлиано. Това обаче не се случи и привличането на Бенгюзов пропада. Бризола и Юлиано остават в Коматево и за пролетта. Така Николай Киров ще разчита на футболистите, с които разполага към момента, за пролетния дял от първенството.

В първия пролетен кръг канарчетата гостуват на Левски в неделя (17:30 часа). Бенгюзов пък ще помага на верейци в битката за Топ 6. След паузата в събота от 15:00 часа заралии приемат ЦСКА. Мачът остава на "Трейс Арена", като Верея предостави 2000 билета на армейците. Цената на входните талони е 10 лева за секторите А и В и 30 лева за VIР трибуната на стадион „Трейс Арена". 5 лева е цената на талоните за ученици и пенсионери.

 „Меридиан мач”: Локо Пд увисна с бразилец

Локо (Пд) не успя да уреди с картотека едно от новите си попълнения. Елитон Пардиньо отпада от сметките на Бруно Акрапович за мача с Пирин. Причината е, че той няма документи, които да му позволят да играе у нас. Затова и от „Лаута" все още не са подписали официално с него. Останалите ще бъдат картотекирани днес в БФС. До петък това ще се случи и със Стивън Езе, който трябваше да пристигне снощи в Пловдив. Нигериецът е уверил, че няма да има проблем и носи със себе си всичко необходимо.

„Меридиан мач”: Сенегалец се дърпа от наем в Ботев

Ботев (Пд) най-вероятно ще се размине с Осман Н'Дайе. Сенегалецът отказва да дойде при „жълто-черните". „Канарчетата" се бяха разбрали с Генчлербирлиги да го вземат под наем до края на първенството, след като е твърда резерва в Анкара. Защитникът обаче обявил, че има семейни проблеми и заради тях не може да дойде в България. В същото време „Пловдивнюз" обяви, че Ботев се отказва от намеренията да се подсили с Венцислав Бенгюзов. Халфът се завърна във Верея, след като преди това бе забегнал в Черно море. Той обаче изненадващо си тръгна от Варна, защото не му харесало на „Тича". Старозагорци си го прибраха отново, за да не остане на улицата. „Канарчетата" обаче следяха ситуацията около него, защото бяха готови да се разделят с още един играч между Бризола и Алваро Юлиано. И двамата обаче удариха на камък с трансферите и си останаха в Пловдив.

„Меридиан мач”: Гласят Нефтохимик за сателит на Лацио

Нефтохимик е бил предложен на акционери в Лацио, научи „Меридиан Мач". „Римските орли" искали да имат сателитен отбор в чужбина. Освен „шейховете" още един роден клуб напирал да влезе в тази роля. Бургазлии обаче били с едни гърди напред, защото разполагат с по-добра база, а освен това имали и повече фенове от конкурентите си. Идеята на Лацио била е да изпраща играчи в сателита, където те да се обиграват. Това ще бъдат основно юноши на италианския тим. Освен че не е ясно дали изобщо от Лацио са приели сериозно предложенията, които са им направени от България. Нефтохимик също така може и да отпадне като вариант, ако изпадне в Трета лига. В момента шансовете за спасение на „шейховете” са почти нулеви.

Източник: Novsport

Последни новини