Сензациите в пресата: УЕФА готви здрава тесла за Левски

Сензациите в пресата: УЕФА готви здрава тесла за Левски

Novsport

19-07-2018, 08:29

Най-интересните теми от българския печат днес, 19 юли:

„Тема спорт”: Черниаускас със семейна подкрепа в Рига

Един от двамата герои на ЦСКА от първия мач с Рига преди седмица - вратарят Витаутас Черниаускас, ще се радва на допълнителна подкрепа от трибуните на стадион "Сконто" тази вечер. Черни, както е прякорът му сред съотборниците, е роден на около 150 км от Рига - в град Паневежис в съседна Литва. Разстоянието е изключително малко и част от роднините на Витаутас ще бъдат сред зрителите на стадиона. Вратарят е юноша на местния Екранас, където играе и две години в мъжкия тим в началото на своята кариера. Черниаускас направи две блестящи спасявания през първото полувреме на мача срещу латвийците на стадион "Българска армия", с което помогна изключително много за изпълнение на главната задача - да не бъде допуснат гол в домакинството. Другият герой за отбора бе авторът на попадението Тиаго Родригес. С добрите си изяви още в първия мач от новия сезон засега Черниаускас е твърд първи избор на вратата за Нестор Ел Маестро въпреки привличането през лятото на друг страж от чужбина - хърватина Данте Стипица.

„Меридиан мач”: УЕФА готви здрава тесла за Левски

Левски ще плати скъпо за изцепките на феновете в края на срещата с Вадуц. Тогава гневни ултраси от Сектор Б нахлуха във В. Те първо опитаха да влязат на терена, но се спряха след попадението на Кабрал. Феновете обаче отново пощуряха, когато любимците им не успяха да вкарат още един гол и бе свирен край на мача. Те започнаха да къртят седалки и да ги хвърлят към тунела и двете скамейки. По чудо играч на Вадуц не бе ударен. Тези изцепки са били добре описани от официалните лица на УЕФА. Очаква се централата да наложи сериозна парична санкция на „сините", която да бъде допълнена и с 3 мача при закрити врата. Както е известно, Левски е сред клубовете, които имат най-много издънки в последните 10 години заради различни прояви на феновете си. Още в първата среща във Вадуц можеше да се стигне до служебна загуба заради маймунски звуци към тъмнокожите футболисти от Лихтенщайн.

„Меридиан мач”: Още един хърватин пред подпис с Лоно (Пд)

Още един хърватин е пред подпис с Локо (Пд). След Посинкович и Томашевич към колонията представители на страната финалист на Мондиала ще се присъедини и Дуйе Мърдеса, който пристигна в края на лагера в Говедарци. С Локо тренировки продължава да води и аржентинският бранител Канавесио, за когото обаче все още решение от Акрапович няма. По всяка вероятност до подпис с Канавесио ще се стигне при евентуална продажба на Езе. Изкаралият вирусна инфекция нигериец вече тренира с отбора и се подготвя наравно с останалите за предстоящия първи официален двубой от новия сезон срещу ЦСКА в неделя. Интерес към проектонационала на Нигерия не липсва, но чаканата конкретна оферта от Турция, за която Христо Крушарски бе информиран от агентите на здравеняка, така и не дойде. Ако Езе обаче не бъде продаден, в друг отбор под наем ще бъде пратен неговият сънародник Мустафа Абдулахи, за което вече ви информирахме. Бразилците Елилтон и Густаво се оказа, че имат и италиански паспорти, но въпреки това бройката на чужденци извън ЕС в състава е по-голяма отколкото БФС разрешава да има в групата за мачовете - трима. Умарбаев, Джалилов, Езе, Милош Петрович и Абдулахи ще бъдат картотекирани, но треньорът ще преценява на кои трима в кой мач да залага.

„Меридиан мач”: Черно море с безплатни пропуски за ветераните

Броени дни преди старта новия шампионат ръководството на Черно Море отпусна безплатни пропуски за ветераните на отбора за ложата на стадион „Тича". Ветераните върнаха жеста с декларация, подписана от някои от най-големите фигури на Черно море през годините Божил Колев, Стефан Богомилов, Янчо Богомилов, Абил Билялов, Дамян Георгиев...

„Благодарим за жеста на собствениците на клуба, защото в наше време много клубове забравят за бившите футболисти, които са оставили сърцето и душата си на терена. Напълно сме убедени, че с истински можещ черноморец, какъвто безспорно е Илиан Илиев, Черно море ще запише по-успешен сезон от предишния", се казва в декларацията на варненските ветерани.

Единствено левият бек Мартин Костадинов и таранът Ради Василев ще пропуснат първия мач от новото първенство срещу Ботев (Враца). След последния приятелски мач срещу Поморие левият бек Уго Кононго е получил травма на бедрото и от лекарският щаб правят всичко възможно той да бъде на линия за съботния мач.

Източник: Novsport

Последни новини