Сензациите в пресата: Фенербахче си заплю Ники Михайлов

Сензациите в пресата: Фенербахче си заплю Ники Михайлов

Novsport

07-05-2019, 08:54

Най-интересните теми от българската преса днес, 7 май:

„Меридиан мач”: Фенербахче си заплю Ники Михайлов

Фенербахче дойде уж за Тодор Неделев, но може да си тръгне с друг играч от България. Сайтовете в югоизточната ни съседка гръмнаха, че Николай Михайлов е с големи шансове да премине през лятото в гранда от Истанбул. „Синьо-жълтите" изпитват сериозни проблеми на този пост, след като зачеркнаха опитните Волкан Демирел и Карлос Камени. Така титуляр е Харун Текин, но той не оправдава доверието. 29-годишният вратар записа 23 мача, в които е допуснал 30 гола. Последният бе при победата над Касъмпаша, но бе доста комичен. „Имаме нужда от класен играч на този пост”, ревнаха феновете. Според медиите идеален вариант би бил Николай Михайлов, който успя да възроди кариерата си на „Герена". Освен това още преди месец се заговори, че има вероятност да си тръгне от Левски през лятото. Той има договор до края на първенството, а съществува и опция да бъде продължен за още 2 години. Михайлов вече е получил няколко оферти, които превъзхождат тази на „сините" по финансови условия. А на отбор като Фенербахче не се отказва. Нищо, че може да се превърне и в гробница на кариерата, защото там и най-малката грешка не се прощава.

„Сините" са запознати със ситуацията около Михайлов и затова от известно време се оглеждат за негов заместник. За „Герена" се спрягат Даниел Кайзер от Ботев (Пд), както и Душан Перниш от Берое. И двамата правят отличен сезон за клубовете си. Кайзер дори става свободен агент след края на първенството, което идеално устройва Левски.

Иначе емисари на „фенерите" бяха дошли в събота за Тодор Неделев. Той обаче не бе на ниво, което пък даде шанс на Михайлов. От „Герена" вече имат един трансфер на „Шюкрю Сарачоглу" - Станимир Стоилов. Самият Михайлов пък също има опит в Турция, където пази за Мерсин на два пъти.

„Тема спорт”: ЦСКА решава за треньора след дербито с Левски

Треньорският въпрос за втора поредна година се очертава като тема №1 в ЦСКА в навечерието на лятната пауза. Армейците отново довършват сезона с временно назначение. На преден план е Добри Митов, а Люпко Петрович подготвя тактиката за мачовете, като за момента е нещо като треньор в сянка. Все още не е взето решение кой да води тима от новия сезон. Развитие по въпроса се очаква след дербито с Левски, което ще е в предпоследния кръг - на 21 май. През миналото лято на "Армията" имаше дълга треньорска сага, преди да бъде избран Нестор Ел Маестро

Ако ЦСКА спечели предстоящите си мачове, не е изключено Люпко Петрович да започне новия сезон на треньорската скамейка на червените. Сръбският специалист има редица успехи на международната сцена не само с Цървена звезда, но и с родните Левски и Литекс. На "Армията" се надяват, че този път ще избегнат повторение на ситуацията от миналата година. Тогава се разигра доста дълга сага с назначението на нов наставник. Тя стартира още в средата на май и приключи почти месец по-късно. Клубът проведе разговори с няколко треньори, като сред набелязаните бяха актуални имена на Балканите като Владан Милоевич, Ненад Лалатович и Чедомир Яневски. ЦСКА беше много близо до договор с Лалатович, но клубът се отказа. Сега сърбинът ще завърши втори с Раднички Ниш, като тимът направи много силен сезон, отстъпвайки единствено на Цървена звезда.

Гриша Ганчев призна месеци по-късно, че е имал контакти и с големи имена в световен план в лицето на Свен-Горан Ериксон и Феликс Магат, които обаче са отказали. Като опция за "Армията" отпада Красимир Балъков, който беше сред обсъжданите специалисти през миналото лято. Други цели бяха полякът Мачей Скоржа и Нестор Ел Маестро, които останаха двата избора на финалната права. В крайна сметка назначението получи Ел Маестро, който пое ЦСКА на 7 юни. Точно 8 месеца по-късно обаче се раздели с клуба - на 7 февруари. Очаква се най-късно на 3 юни (понеделник) армейците да обявят кой ще е треньор през новия сезон. Стартът на подготовката вероятно ще е на 7 юни (петък), както бе и миналата година. Както в предишните 3 летни лагера, така и сега ЦСКА ще пътува до Австрия.

„Тема спорт”: Вратарска дилема в Лудогорец

Вратарска дилема има в Лудогорец за гостуването на ЦСКА тази събота. В последните 4 кръга под рамката се редуват Ренан и Пламен Илиев, който преди това беше контузен. Бразилецът пази при загубата с 1:2 от Черно море и при 2:0 над Левски на 14 април. Илиев пък стартира в последния кръг при 1:1 с Берое и при 3:0 над Ботев Пд в Разград. Ако ротацията се запази, то сега на ред да е титуляр е Ренан. Той има и по-голям опит от Пламен Илиев на "Армията". Родният вратар не е пазил на стадиона на ЦСКА в своята кариера. Той има 5 участия във вечни дербита, които обаче са играни на националното съоръжение "Васил Левски". С първия си български тим Видима-Раковски пък Илиев има един мач срещу ЦСКА, който обаче е в Севлиево през 2010 г. (2:2).

Ренан е записал 6 двубоя срещу червените, като 3 от тях са на "Армията". В тях тимът няма загуба - побеждава с 2:0 през април 2017 г., а има и две ремита по 1:1. Аргумент срещу Ренан може да е изтичащият му договор в края на годината. Бразилецът призна преди време, че иска да го поднови, но поне към този момент това не се е случило. Той дълго време на попадаше в групата на Лудогорец, но контузията на Пламен Илиев го реабилитира. 

По всичко изглежда, че през лятото с Лудогорец ще се раздели друг чуждестранен вратар - аржентинецът Браун. Той така и не е играл от началото на годината, а и през есента показа неубедителни изяви. Разградчани нямат проблеми с наказани състезатели, като на линия отново е Марселиньо. Плеймейкърът бе санкциониран от ДК, след като изрита бутилка при смяната си на "Тича". Тогава той отправи и реплики към треньора Стойчо Стоев, който гледаше безучастно от скамейката.

Източник: Novsport

Последни новини