Сензациите в пресата: Фенове на ЦСКА предупреждават МВР, очаквали провокации

Сензациите в пресата: Фенове на ЦСКА предупреждават МВР, очаквали провокации

Novsport

19-08-2018, 08:47

Сензациите в пресата днес, неделя, 19.08.2018 година:

„Тема спорт“: Славия чака чужденец с български паспорт

Треньорът на Славия Златомир Загорчим се надява следващата седмица тимът да осъществи поне един входящ трансфер, след като в последните седмици доста основни футболисти бяха продадени - Стефан Велков, Емил Мартинов и Ивайло Димитров. След края на сезона пък напуснаха Иван Минчев (Берое) и Стефан Велев (Сепси). Според информация на "Тема Спорт" в "Овча купел" до дни ще акостира чужденец, който притежава български паспорт. Засега обаче белите пазят името на играча в тайна. Не е изключено да се стигне и до други трансфери. Златомир Загорчим се нуждае от подсилване във всички линии. Възможността белите да си осигурят нападателя Димитър Рангелов обаче става все по-малка. Почти сигурно бившият национал ще продължи да играе в чужбина. Славия готви и контрола за паузата в първенството в началото на следващия месец. Столичани най-вероятно ще срещнат втородивизионен отбор. В петък белите победиха с 2:0 Дунав и събраха 7 точки след първите 5 кръга в шампионата. Треньорът Златомир Загорчим пък посочи, че е останал доволен от играта на отбора. Той обаче има проблеми. С различни травми са Георги Йомов, Милчо Ангелов и Антонис Стергиакис. В следващия кръг белите приемат Лудогорец. Двубоят срещу шампионите е на 26 август, неделя, от 18:45 часа.

„24 часа“: Фенове на ЦСКА предупреждават МВР, чакали провокации

Фенове на ЦСКА са изпратили сигнал до МВР, че имат данни за готвена провокация по време на мегадербито с шампиона „Лудогорец“ в неделя вечерта. Според данните, които имали заради пробивите, които били извършени на последните двубои и настаняване извън сектора за гости, имало подготвена група с червени фланелки, която да нахлуе на терена и да прекрати двубоя. Така можело дори да се стигне до прекъсването му и евентуална служебна победа на домакините. Част от предизвикателството било и назначаването на Николай Йорданов за главен съдия. Според статистиката „Лудогорец“ не е губил мач с този рефер във всичките си двубои, които той е ръководил. Равенствата били също доста малко.

„Меридиан мач“: Септември ще строи стадион

Собственикът на столичния Септември Румен Чандъров обмисля да построи нов стадион в квартал „Красна поляна“. Той ще е на мястото на стария „Септември“, който е в окаяно състояние. Според запознати вече е изготвен проект за тотална реконструкция на старото съоръжение, което ще бъде сринато до основи. Новото ще е с капацитет 4500 места и ще изпълни всички изисквания, за да може Септември да играе там мачовете си в Първа лига. Очаква се проектът да получи одобрение до края на годината. Към днешна дата Септември домакинства на стадион „Васил Левски“.

„24 часа“: Левски с трима българи срещу Септември

Нещо, което не се е случвало през този сезон, се очаква да стане в днешното домакинство на „Левски“ срещу „Септември“ от 5-ия кръг на Първа професионална лига. На „Герена“ домакините ще излязат с трима българи в титулярния състав. Отляво на отбраната се завръща капитанът Иван Горанов. Напападението ще бъде водено отново от Станислав Костов. Зад него също ще действа българин. Това ще е Станислав Иванов или Илия Юруков. Словенският треньор Славиша Стоянович е принуден да пусне някого от юношите заради напускането на испанеца Жорди Гомес и контузиите на французина Антони Белмонт и португалеца Филипе Нашименто. Тази ситуация налага връщането като опорен халф на швейцареца Давиде Мариани. Той ще действа редом до сенегалеца Хали Тиам. През седмицата се провали трансферът на капитана на „Берое“ Мартин Райнов, за когото бе планирано веднага да влезе в състава и да дебютира срещу „Септември“.

Източник: Novsport

Последни новини