Сензациите в пресата: Фигейредо се връща в Рен през лятото

Сензациите в пресата: Фигейредо се връща в Рен през лятото

Novsport

21-03-2018, 08:40

Интересните теми в българския печат днес, 21 март:

"Тема спорт": Фигейредо се връща в Рен през лятото

Ръководството на Левски не възнамерява да прави опити за закупуването на португалския защитник Афонсо Фигейредо през лятото. В момента левият бек играе на "Герена" като преотстъпен от френския елитен Рен. С привличането му се считаше, че той ще е несменяем титуляр в защитата. Това обаче не се случи.

Иван Горанов, който бе колеблив през есента, се намира в много силна форма. Българинът започна в 4 от шестте пролетни двубоя. Той бе най-добър е състава на Левски по време на неделния сблъсък с ЦСКА.

25-годишният Фигейредо дебютира за сините при 3:2 над Черно море на "Тича". Тогава той се понрави с действията си и след това започна в стартовата единайсеторка и срещу Етър (1:1) на "Герена".

Афонсо обаче явно не успя да убеди Делио Роси, че трябва да стартира и срещу ЦСКА. Затова и той ще се върне в Рен през лятото.

"Тема Спорт":  Крушарски в Аржентина за играчи

Собственикът на Локомотив (Пловив) Христо Крушарски също замина за Аржентина, за да гледа играчи за лятната селекция. Както е известно, наскоро към Южна Америка пое помощник-треньорът на Бруно Акрапович хърватинът Желимир Такиш. Двамата ще останат там до 4 април, а ден по-кьсно ще се върнат в България.

"Ще използвам времето и за бизнес дела. На нас не ни е нужна голяма селекция. Все пак трябва да се изкарват и пари за клуба. Доволен съм от преоставянето на отбора в редовния сезон", каза босът на "черно-белите" пред "Тема Спорт".

Междувременно елитният казахстански клуб Жетису привлече е състава си бившия футболист на Локомотив Дино Мартинович. 27-годишният словенец се присъеуинява към новия си отбор като свобооен агент, след като през януари прекрати взаимоотношенията си с "черно-белите" по взаимно съгласие.

"24 часа": Предлагат Лудогорец 3 за за „В" група

Човек от зоналния съвет на БФС във Варна се е свързал с шефа на школата на Лудогорец Яков Папарков с предложение да се направи трети отбор на разградчани, който да се включи от новото първенство в Югоизточната „В“ група.

В момента шампионите са единственият тим, който има дублиращ отбор във Втора лига, след като този на ЦСКА от падна след края на миналото първенство.

Ръководството на „Лудогорец“ ще разгледа предложението.

Първенството в Югоизточната „В“ група е изключително скромно заради липсата на отбори. След като „Доростол“ (Силистра) не успя да събере състав за началото на сезона, там са само 11 тима. Намеренията са да се съберат поне 16, за да заприлича на шампионат.

На книга в групата трябва да има доста сериозни битки, защото там са целн пет тима, които в историята си са имали участие и в елита - Добруджа, Калиакра (Каварна), Светкавица (Търговище) и Локомотив (Русе). 

Добруджа няма проблеми в първенството, като води на втория Суворово с цели 13 точки.

Източник: Novsport

Последни новини