Сензациите в пресата: Хубчев мисли за младок от ЦСКА

Сензациите в пресата: Хубчев мисли за младок от ЦСКА

Novsport

27-08-2018, 08:01

Най-интересните теми от българския печат днес, 27 август:

"Тема спорт": Хубчев мисли за младок от ЦСКА

ЦСКА ще има поне 4 национали в представителния отбор за Лигата на нациите. Повиквателни се очаква да бъде изпратена за защитниците Божидар Чорбаджийски и Николай Бодуров, халфът Кристиян Малинов и крилото Кирил Десподов. Не е изключено такава да получат още Станислав Манолев и... 19-годишният Ангел Лясков. Левият бек от Гоце Делчев стана титуляр на "Армията" заради контузията на Жеферсон и се справя на нелошо ниво. Прави впечатление, че той не попадна в плановете на младежката селекция, водена от Антони Здравков, докато за нея е повикан Стойчо Атанасов. Десният бек е дълбока резерва при "червените" за разлика от Лясков. Това говори, че Ангел може да намери място в списъка на Петър Хубчев. 

Групата за мачовете със Словения и Норвегия ще бъде обявена днес или утре. Тимът ни гостува в Любляна на 6 септември (четвъртък), а на 9-и, неделя, посрещаме Норвегия. Не е изключено пък Десподов да играе за младежите. Селекционерът Здравков е изразил желание Кирил да помогне във важните евроквалификации с Франция на 7-и и Черна гора на 11-и. Тези два мача могат да съхранят шансовете ни да се класираме на бараж.

ЦСКА ще има и поне трима чуждестранни национали - Стивън Перейра (Кабо Верде), Борис Секулич (Словакия) и Едвин Джеси (Гана), а почти сигурно и Витаутас Черниаускас (Литва) ще попадне в този списък. Поради големия брой повиквателни тимът едва ли ще играе контрола в паузата, макар да имаше такива планове.

„Тема спорт”: Левски с международна контрола в паузата

Левски ще играе контрола с чуждестранен отбор по време на паузата в първенството. Прекъсване в Първа лига ще има след идния уикенд. В него Левски приема Берое. Двубоят е на 1 септември, събота, от 21:00 часа на стадион "Георги Аспарухов" и ще бъде предаван пряко по Диема спорт. След това шампионатът ще спре заради участието на националния отбор в турнира Лига на нациите. В него на 6 септември трикольорите гостуват на Словения (21:45 часа), а три дни по-късно приемат Норвегия - от 19:00 часа на националния стадион "Васил Левски".

По време на паузата в първенството треньорът Славиша Стоянович иска да подобри физическото състояние на тима. Той държи отборът да не допуска резки колебания в представянето си, както бе срещу Етър (2:1) - добро първо полувреме и слабо второ. "Етър ни направи голям проблем, а какво остава за по-силните отбори", недоволен бе наставникът след успеха във Велико Търново.

Левски пък очаква Дисциплинарната комисия на УЕФА да се произнесе за инцидентите по време на реванша с лихтенщайнския Вадуц от първия квалификационен кръг на Лига Европа. Сините го спечелиха с 3:2, но въпреки това отпаднаха, след като бяха загубили с 0:1 първата среща. В края на мача на "Герена" част от сините фенове пробваха да нахлуят на терена. След последния съдийски сигнал ултраси счупиха десетки седалки в сектор В, като част от тях бяха хвърлени към терена и по прибиращите се в съблекалнята играчи на двата отбора. Възможно е клубът да отнесе санкция, която включва и мачове при закрити врати наред с глоба. Очакваше се Дисципът на УЕФА да се произнесе по случая в петък, но явно това още не се е случило, тъй като на сайта на централата не бе оповестено, че казусът е разглеждан.

„Меридиан мач”: Намерили отбор за Ндонгала 

Ботев Пловдив е на път да осъществи силен ход и да си спести неустойки по случая „Дуде Ндонгала“. Канарчетата дори могат след време да спечелят пари от крилото. Шефовете на жълто-черните са намерили отбор на Ндонгала в Португалия, в който да го трансферират. Така пловдивчани ще избегнат неустойките, които трябва да дадат на играча при евентуално разтрогване на неговия контракт. Освен това канарчетата ще запазят част от правата на играча и при следващ евентуален негов трансфер ще получат част от парите. По тази схема жълто-черните вече осъществиха два входящи трансфера – на Неделев и Вутов.

Днес от ръководството на Ботев ще се срещнат с представители на крилото и ще обсъдят с тях отворилата се възможност. Със сигурност този вариант ще е много по-добър и за самия Ндонгала, който няма да чака и тепърва да разглежда оферти от други клубове. 

Източник: Novsport

Последни новини