Сензациите в пресата: Хубчев слага Десподов и Петков в една стая

Сензациите в пресата: Хубчев слага Десподов и Петков в една стая

Novsport

09-12-2018, 09:10

Най-интересните теми в българската преса днес, 9 декември:

„Тема спорт”: Хубчев слага Десподов и Петков в една стая

Националният селекционер Петър Хубчеб коментира скандалите, свързани с играчи на ЦСКА през последните дни. След двубоя със Славия миналата неделя Десподов и Георги Петков, които са съотборници в представителния ни тим, влязоха в словесни престрелки. В мача с Лудогорец пък на няколко пъти прехвърчаха искри между бившия играч на ЦСКА Недялков и футболисти на червените. Най-ожесточени бяха споровете между Антон и Кристиян Малинов, които също са национали, а освен това дълго време са били приятели. Хубчев сподели интересно мнение за случилото се в двата двубоя.

"Аз гледах скандала между две момчета, които вече сме викали - Недялков и Малинов. Те имаха пререкание, но когато това е в рамките на феърплея и в рамките на позволеното, аз даже искам такива спорове. Всеки един от тях трябва да е готов с цената на всички позволени от правилника средства да защитава клуба си. Иначе той за мен не е истински човек и футболист, ако подвие опашка и се предаде само защото някой му казал нещо си. Това поведение, което демонстрират тези момчета, не ми дава никакъв повод да се притеснявам, че ще има проблеми в националния отбор. Е, може и да не съм прав, може u да има проблеми. Но аз за себе си съм сигурен, че няма никакви тревоги, точно обратното. Даже му се обадих на шега на помощник-треньора и му казах, че вече имаме две стаи - знам кой с кого ще спи. В едната ще са Десподов и Петков, а в другата Недялков и Малинов", каза Хубчев в интервю за Канал 3.

„Меридиан мач”: Чистката в Септември продължава с бразилец

Равенството с Левски може да се окаже последният мач за бразилеца Фабиано с екипа на Септември. Той е сред нарочените за освобождаване през зимата, заедно с други от легионерите. Вече си тръгнаха французинът Аласан Диаби и колумбиецът Серхио Веласкес. Фабиано е подразнил ръководството не само с това, че не играе на нивото, на което е месечното му възнаграждение, но и заради поведението му при излизането на терена в двубоя с Левски, когато размаха средни пръсти към трибуните. Според неофициални информации заплатата на халфа е доста по-висока от тази на Борис Галчев, който през миналата година бе с основен принос за утвърждаването на тима в елита. Опитният играч помага много повече и на младите таланти от школата да израстват. Тепърва ще се взима решение и за бъдещето на румънеца Бенга, който също е сред най-скъпоплатените в клуба, а не спомага особено за неговия прогрес с изявите си на терена.

В същото време стана ясно, че вратарят Валентин Галев ще трябва да се подложи на операция заради контузията, която го мъчи в рамото. Очаква се възстановяването му да продължи по-дълго и като конкурент на Янко Георгиев ще се разчита на младите момчета от школата.

„Тема спорт”: Царско село иска да събере Йордан Минев с брат му

Близнаците Веселин и Йордан Миневи могат да се съберат отново заедно - в лидера на Втора лига Царско село. В момента Веселин е играч на столичния клуб, а брат му е в пловдивския Ботев. В плановете за селекция на тима на Никола Спасов е и опитният халф на Етър Георги Сърмов. Договорът на Йордан Минев с канарчетата е до лятото и засега няма индикации той да бъде подновен. Царско село ще търси и централен защитник от чужбина, който също да има сериозна кариера. Шефът на Царско село Стойне Манолов смята да направи селекцията, за да не допусне отново гаф като през миналия сезон. Тогава столичани бяха лидери почти до края на първенството, но изпуснаха първото място и отидоха на плейоф. Там Дунав би Царско село и остана в елита.

Източник: Novsport