Сензациите в пресата: ЦСКА без бюджет за селекция

Сензациите в пресата: ЦСКА без бюджет за селекция

Novsport

13-11-2018, 08:07

Най-интересните теми от българския печат днес, 13 ноември:

„Меридиан мач”: ЦСКА без бюджет за селекция

ЦСКА няма фиксиран бюджет за зимна селекция, научи „Меридиан мач". Много е вероятно клубът да не привлече нито един футболист по време на паузата. От Борисовата градина разкриха, че нови евентуално ще има, само ако от отбора си тръгне някой. Към момента бюджетът на клуба за заплати е изчерпан, а за това най-голям принос имат чужденците на „Армията", които са цели четиринадесет. Към днешна дата най-близо до напускане на ЦСКА е крилото Едвин Джеси, който напоследък все по-рядко попада в титулярния състав. Към национала на Гана има интерес от доста отбори зад граница и е много вероятно той да бъде продаден през зимната пауза. Ръководството на „червените" преговаряше с кандидат купувачи на Джеси през последните месеци, но големите финансови претенции на ЦСКА до момента проваляха продажбата на африканеца. Говори се, че клубът иска около 800 000 евро за правата на нападателя. Възможно е обаче „червените" да форсират сделката през януари с двойно намаление на цената.

„Меридиан мач”: В Левски успяха да парират течове в школата

Левски е успял да парира няколко удара под кръста в школата си в последно време. От „Българска армия" и други клубове са направили опит да отмъкнат някои от най-талантливите играчи на „сините" от 15 години нагоре. Ръководството на школата и треньорите там обаче са успели да разубедят момчетата да не постъпват като Марк Емилио Папазов, който избяга от „Герена” в посока на ЦСКА. За целта от Левски дори вързаха с договори Богдан Костов и Ивайло Христов от набор 2002. Очаква се същото да стори скоро и Мартин П. Петков, който минава за един от най-силните нападатели в своята възраст. Съперниците на Левски имат сериозно предимство пред тях - юношите им не плащат за екипировката и такси, след като минат детската възраст.

„Тема спорт”: Будинов напуска Септември София

Нападателят Мирослав Будинов е пред раздяла със Септември София. Таранът не е доволен от статута си на резерва, в каквато роля често се озовава. Желанието му е да играе пo-често. Той дойде през декември миналата година, като подписа до юни 2019-а. От Нова година ще може да преговаря с всеки клуб. Желанието му обаче е да разтрогне и да си тръгне като свободен агент още през зимата. Будинов има 26 мача и само 1 гол с екипа на Септември София в Първа лига. Той дойде при столичани от Дунав Русе, където направи много силни сезони и бе с основна заслуга за четвъртото място и участието в Лига Европа. След освобождаването на Веселин Великов обаче си тръгна и той.

Будинов е желан от друг тим от елита. Нападателят е в плановете за зимна селекция на Етър. Болярите искаха тарана и преди време. В кариерата си нападателят игра още за Любимец, Спортист Своге, Черно море и Академик София. На "Ивайло" следят ситуацията и около крайния защитник Павел Виданов. Той тренира със Славия, но все още не е подписал договор с клуба. Наскоро Виданов получи и лека контузия, но вече е готов за игра. За последно той носи екипа на Берое. За него се чака думата на ръководството на Славия, което трябва да се разбере с играча за условията.

Източник: Novsport

Последни новини