Сензациите в пресата: ЦСКА гласи контроли с чешкия шампион и седмия в Китай

Сензациите в пресата: ЦСКА гласи контроли с чешкия шампион и седмия в Китай

Novsport

10-01-2019, 07:52

Най-интересните теми в българската преса днес, 10 януари:

"Тедма спорт": ЦСКА гласи контроли с чешкия шампион и седмия в Китай

ЦСКА ще обяви до няколко дни всички свои контроли в Испания. Дотук сигурната е с втородивизионния немски Бохум на 16 януари. Според информация на "Тема спорт" други два съперника, с които се преговаря, са чешкият шампион Виктория Пилзен и завършилият 7-и в китайската Суперлига - Шанхай Шенхуа. В момента Виктория заема 2-о място, като зимува на 4 точки от мощно финансирания с китайски пачки Славия Прага. Виктория ще играе напролет в Лига Европа, като съперник на 1/16-финалите е Динамо Загреб. В чешкия клуб през лятото от Левски премина Роман Прохазка. Шанхай Шенхуа пък завърши 7-и в Китай. Звездата в тима е бившият нападател на Челси Демба Ба, а треньор е екснаставникът на Валенсия, Атлетико М и Бенфика Кике Санчес Флорес.

Червените са имали преговори и с Динамо Киев. Украинците са искали спарингът да е на 31 януари, но родният клуб се прибира на 29-и, така че този вариант явно ще отпадне. Армейците ще се върнат с редовен директен полет на "България Ер" и за разлика от предходни години няма да се прекачват във Франкфурт. ЦСКА има няколко варианта след прибирането си от Испания. Ако климатичните условия в София са лоши, клубът ще отиде в Сандански или Гърция, в противен случай ще се готви в Панчарево. Треньорът Ел Маестро иска да проведе още две проверки след подготовката в Испания. Заключителният спаринг ще е на 9 февруари (събота) на "Армията", когато ще бъде представен отборът.

    

„Тема спорт”: Киров изгони халф на Дунав - помислил се за Икарди

Сериозен скандал между треньор и играч се е разразил в Дунав. 21-годишното крило Николай Минков, играл за последно в ЦСКА 1948, е бил освободен от треньора на русенци Людмил Киров по-рано през седмицата. Той бе дошъл за подпис с “драконите”, като трябваше да бъдат уточнени условията на футболиста. Именно тук е настъпил разривът между двете страни. Първо се пазарил доста време, като на няколко пъти променял исканията си. Неприятното било, че Минков категорично отказвал да тренира с Дунав. Той отсякъл, че ще се съблече по екип и ще започне занимания само когато подпише личния си договор.

“Минков ни постави такива условия, все едно е Икарди или някоя друга футболна звезда. Казах му да освобождава хотелската стая и се разделихме. Все пак имаме нужда от сериозни хора”, каза пред “Тема спорт” Киров.

„Меридиан мач”: Ботев (Пд) се насочи към Карачанаков

След като Педро Еуженио очевидно няма да може да се споразумее с Ботев (Пд), от ръководството на „жълто-черния" клуб са задействали нов план за подсилване по левия фланг на атаката. Вече е осъществен контакт с бившия играч на Пирин, ЦСКА, Славия и Берое Антон Карачанаков. Крилото така и не успя да се утвърди в гръцкия Панахайки Патра и обмисля завръщане в родния шампионат. На този етап Ботев е фаворит за подписа му и той може да се озове в групата на Николай Киров за предстоящия лагер в Турция. Роденият на 17 януари 1992 година в Ново Делчево футболист трябва да замени Густаво Афонсо, с който е постигната договорка за разтрогване на контракта, но преди бразилеца да се завърне в Пловдив не е ясно как ще се развият нещата. „Жълто-черните" са категорични в намерението си да скъсат с него и сънародника му Диого Кампос. Трансферът на Карачанаков може и да е от лятото.

В същото време огромни транспаранти се появиха онази вечер на оградата на Колежа, както и пред изградената сцена за откриването на „Европейска столица на културата" в Пловдив. Чрез тях феновете на Ботев изразиха негодуванието си от несъстоялото се подновяване на строежа на стадион „Христо Ботев". Транспарантите гласяха: „Колежа иска кранове, а не празни обещания"; „Европейска столица на културата или на спортната разруха" и „Пловдив 2019 или Колежа, избирайте вие!".

  

Източник: Novsport

Последни новини