Сензациите в пресата: ЦСКА губи Жоржиньо за месеци, Манолев и Джеси излизат срещу Копенхаген

Сензациите в пресата: ЦСКА губи Жоржиньо за месеци, Манолев и Джеси излизат срещу Копенхаген

Novsport

14-08-2018, 08:35

Сензациите в спортната преса днес, вторник, 14.08.2018 година:

„Меридиан мач“: Манолев и Джеси излизат срещу Копенхаген

Станислав Манолев и Едвин Джеси са скритите оръжия, с които ЦСКА ще се опита да излъже Копенхаген в реванша за Лига Европа. Припомняме, че задачата на „червените“ в четвъртък ще е изключително тежка, след като датчаните ги удариха с 2:1 в София. На „Армията“ обаче вярват, че все пак имат шанс да продължат, но той е свързан най-вече със завръщането в състава на Станислав Манолев, който няма нито един мач от началото на сезона, и Едвин Джеси. Последният се контузи в първия мач с Копенхаген и първоначално се смяташе, че няма да се възстанови за реванша. Ганаецът пропусна дербито със Славия, но ще бъде титуляр срещу Копенхаген. Очаква се треньорът на ЦСКА Нестор Ел Маестро да направи минимум 3 промени състава в сравнение с този, с който изтръгна инфарктна победа над „белите“. Вече стана дума Манолев и Джеси. Стивън Перейра е третата сигурна рокада. Защитникът ще бъде партньор на Николай Бодуров, който пък ще играе в Европа след три мача наказание. Много е вероятно и Кристиян Малинов, който също ще има вече права за турнирите, след като изтече санкцията му за получения червен картон на реванша в Рига, да седне на пейката за сметка на Жанио Бикел. Иначе Божидар Чорбаджийски, Жеферсон и Жоржиньо със сигурност пропускат реванша с Копенхаген. Първият е наказан, а другите двама - контузени. 

„Тема спорт“: ЦСКА губи Жоржиньо за два месеца

ЦСКА губи за дълго още един от фланговите си нападатели. Жоржиньо е със съмнения за скъсани връзки на глезена, след като бе настъпен жестоко от халфа на Слабия Славчо Шоколаров. Крилото бе заменен принудително, като не успяваше да се придвижва на собствен ход, а първоначалните прегледи са показали, че става въпрос за сериозна контузия. Ако диагнозата на Жоржиньо се потвърди, той ще отсъства от терените най-малко 2 месеца, а е възможно пълното му възстановяване да отнеме дори 3. Жоржиньо пострада в началото на второто полувреме на двубоя със Славия (2:1), а Шоколаров, който го фаулира, дори не получи картон в ситуацията. "Контузията на Жоржиньо може да се окаже много сериозна. Веднага след срещата му бяха направени обстойни прегледи, които показаха съмнения за скъсани връзки на десния глезен. Той беше заменен принудително още в 52-та минута на срещата след брутално влизане в неговите крака. Главният съдия отсъди само нарушение, без да покаже картон за очевидно грубите действия срещу футболиста на ЦСКА", съобщиха от "Армията", без да посочат конкретно колко време Жоржиньо ще отсъства от игра. Той става второто крило със сериозен проблем в отбора след Енрике Рафаел. Бразилецът се възстановява, след като счупи ключица в Рига и вероятно ще се завърне на терена след месец. Травма в двубоя с Копенхаген (1:2) получи и друг флангови нападател - Джеси, но той е по-добре. Има вероятност още днес Едвин да се готви на пълни обороти и може да е на разположение за реванша в Дания. Той ще е на линия за сблъсъка с Лудогорец в неделя от 21:00 часа в Разград. В лазарета е и Жеферсон, който има малки шансове да е готов за двубоя за първенство. "Контузията на Жоржиньо е много тежък удар за нас, той е много важен футболист. Нещата с него не изглеждат добре. Поне проблемът с Джеси не е сериозен и той ще тренира на пълни обороти през седмицата", заяви треньорът Нестор Ел Маестро след двубоя със Славия. 

„Тема Спорт“: В Берое вече са готови със заместник на Мартин Райнов

Спортно-техническият щаб на Берое вече е готов със заместник на Мартин Райнов, който ще продължи кариерата си в Левски. Заралии ще избират между българин и чужденец. Според запознати, родният играч е халфът на Университатя Крайова Христо Златински. 33-годишният бивш национал има договор до следващото лято с румънския клуб. В момента обаче той не се ползва с доверието на старши треньора Денис Манджа, който дори му взе капитанската лента. Единственото, което притеснява зелено-белите, е възрастта на играча. Затова те имат и друг вариант, свързан с чужденец, който е доста по-млад от Златински. Източници от Стара Загора твърдят, че става въпрос за аржентински полузащитник, който има европейски паспорт. Привличането на вътрешен халф става наложително, след като това лято Берое продаде в Саудитска Арабия и Карлос Охене. Реално в момента старши треньорът Александър Томаш разчита само на Александър Цветков. Като вътрешен халф може да бъде използван и Борислав Цонев, но той се справя доста по-добре в предни позиции. Спортният директор на Берое Валентин Грудев призна пред "Тема Спорт", че тимът следи двама играчи.

„Меридиан мач“: Томаш оглежда португалци

Треньорът на Берое Александър Томаш оглежда играчи от Португалия, научи „Меридиан Мач“. „Зелените“ вървят силно в първенството, но Томаш все още търси различни варианти, за да се подсили състава. В момента под Аязмото има само един сънародник на Кристиано Роналдо - Рубен Бригидо. Както е известно, Педро Еуженио напусна Стара Загора. Той се възползва от откупващата клауза в договора си и премина срещу доста скромна сума в Алтай. Томаш обаче няма да рискува и оглежда внимателно предложените му футболисти, защото му трябват хора, които веднага да се борят за титулярно място. В същото време стана ясно, че той се е отказал от аржентинец, който му бе предложен като алтернатива на Карлос Охене. Томаш е сметнал, че ще му трябва доста време, за да свикне в България и не може да го чака. Един от героите за победата в битката за Тракия Боби Цонев пък събра очите на съотборниците и феновете си. Причината за това стана шармантна блондинка, с която Цонев отпраши към морето веднага след успеха над „канарчетата“ и прекара с нея почивката в неделя. Девойката се похвали с цяла сесия на страниците си в мрежата.

„Тема спорт“: „Сините“ искаха още един от Берое

Левски искаше още един играч на Берое. Това бе лявото крило Педро Еуженио. Португалецът обаче предпочете офертата на турския втородивизионен Алтай Измир. Там той се събра с бившия си съотборник при заралии Иван Иванов. Еуженио бе в плановете за селекция на предишния старши треньор на сините Делио Роси, който го искаше още през зимата, а малко преди края на миналия сезон интересът бе възобновен. Двата клуба обаче не се разбраха за трансферната цена на футболиста и той предпочете да продължи в Турция. Според запознати, Левски се очаква в скоро време да привлече и краен защитник. С идването си Славиша Стоянович заяви, че сините се нуждаят от спешна селекция.

„Тема спорт“: Акрапович не възнамерява да пипа състава за дербито

Треньорът на Локомотив Пловдив Бруно Акрапович за разлика от своя колега Николай Киров няма почти никакви сериозни кадрови проблеми за дербито в събота. Очаква се босненският наставник на черно-белите дори да заложи на същия състав, победил Верея с 3:0 в последния кръг. Тогава Локо излезе в схема с двама нападатели - 4-4-2. В атака един до друг действаха хърватите Аралица и Посинкович. В средата на терена Умарбаев и Банович връзваха играта, а по крилата бяха Карагарен - отдясно, и Буна - отляво. Карето в отбрана пак ще е Езе и Везалов двойка централни защитници, Милош Петрович на десния бек и Йосип Томашевич на левия. Акрапович ще се довери на изпитаната максима, че когато отборът върви, промени по състава не се правят. Той ще разчита от пейката, като джокери, да влязат при необходимост Симеон Райков, Михалиевич, Елитон и Димитър Илиев.

Източник: Novsport

Последни новини