Сензациите в пресата: ЦСКА договорил Кристиян Димитров и 5-ма чужденци

Сензациите в пресата: ЦСКА договорил Кристиян Димитров и 5-ма чужденци

Novsport

25-05-2019, 08:42

Най-интересните теми от българската преса днес, 25 май:

„Тема спорт”: ЦСКА договорил Кристиян Димитров и 5-ма чужденци

Централният защитник на Ботев Пд Кристиян Димитров най-вероятно ще премине в ЦСКА до броени дни. Според запознати двата клуба са се договорили за трансфер на играча, а той вече е приел офертата на армейците. За интереса на ЦСКА към младия бранител се знае още от началото на пролетта. "Тема спорт" вече на няколко пъти информира, че подобен трансфер е твърде вероятен и нещата са на път да се случат. Почти сигурно е, че от новия сезон Димитров ще носи екипа на армейците. ЦСКА вече е договорил 5-има чужденци за лятната си селекция. Имената им се пазят в тайна, но според информация на "Тема спорт" всеки един от футболистите има солидна визитка. И петимата са играли редовно през сезона и няма да има нужда да се чака да влязат в оптимална кондиция. Те се очаква да стартират лятна подготовка с отбора. За разлика от предходни години този път в ЦСКА действат бързо със селекцията. Армейците искат да сглобят солиден състав, с който да атакуват групите на евротурнирите.

„Меридиан мач”: Кешеру си тръгва от Лудогорец ако Стойчо остане

Голмайсторът на Лудогорец Клаудиу Кешеру ще напусне Разград, ако Стойчо Стоев остане начело на „орлите" и през следващия сезон, съобщи „Диема спорт". Румънският таран, който не игра срещу Черно море заради наказание, явно не е доволен от работата си с наставника на „орлите". Той го остави на пейката за важното дерби с ЦСКА, завършило 0:0. Тогава от първата минута започна Якуб Швиерчок. През този сезон Кешеру реализира 20 попадения в елита, но остана зад Станислав Костов в битката за голмайсторския приз. Таранът на Левски прониза противниковите вратари 24 пъти.

„Тема спорт”: Берое чака най-много трима нови

Спортният директор на Берое Валентин Грудев заяви, че е радостен от успеха над Левски. Той посочи, че по време на лятната пауза тимът ще се подсили с трима нови. 

"Аз лично съм много доволен от момчетата, показахме и затвърдихме стила, който в последните ни мачове демонстрираме. С него надиграхме доста отбори, включително и шампиона на България. Освен това три пъти победихме Левски. Ако махнем сътресението в средата на плейофите, сега щяхме и да сме по-щастливи. Но тези момчета играят срещу отбори, които също са мотивирани за успехи. Надявам се догодина да сме още по-добре, доволен съм от сезона", заяви Грудев. 

"Търсим, нови за две, максимум три позиции. Необходим ни е централен нападател, с цялото ми уважение към Мартин Камбуров. Търсим може би и офанзивен халф, а може би следващата седмица ще обявим първите две попълнения - български футболисти. Ще се разделим и с някои играчи. Има интерес към наши състезатели, може да има и продадени. Но желанието на Томаш е да запазим състава", каза Грудев.

Източник: Novsport

Последни новини