Сензациите в пресата: ЦСКА обявява бъдещето на Крушчич след седмица

Сензациите в пресата: ЦСКА обявява бъдещето на Крушчич след седмица

Novsport

10-12-2019, 08:40

Най-интересните теми от българската преса днес, 10 декември:

„Тема спорт”: ЦСКА обявява бъдещето на Крушчич след седмица

ЦСКА ще обяви решението си за бъдещето на треньора Милош Крушчич в началото на следващата седмица. Очаква се на 16 декември, понеделник, да стане ясно дали сръбският треньор ще остане начело на тима и за пролетния дял от първенството. Шансовете това да се случи не са големи. В двата ключови двубоя под негово ръководство - с Лудогорец за първенство (0:0) и Арда за купата (1:0), червените разочароваха в игрово отношение. Отборът се представи доста слабо и в шампионатния двубой с кърджалийци, в който не създаде голово положение и дори не отправи точен удар (0:0). В началото на престоя на Крушчич се видяха някои позитивни моменти в изявите на тима, но добрите впечатления до голяма степен бяха изтрити в мачовете през декември.

Последната среща на ЦСКА за годината е срещу Дунав в събота от 16:30 часа на "Армията". След това ръководството ще събере отбора за края на годината. Чужденците летят към родните си места в неделя и понеделник, като билетите вече са закупени. Самият Крушчич обяви, че договорката му с клуба е до края на годината. В първото си интервю, след като пое поста, сърбинът пък заяви: "Моите планове са да остана минимум пет години в ЦСКА. Дали ще остана за постоянно зависи от резултатите, това е мерилото във футбола".

Под ръководството на сърбина армейците са с баланс 5-2-1 във всички турнири. Крушчич загуби в дебюта си с 0:1 от Локо Пд, след което нареди 4 успеха над Етър (4:0), Черно море (2:0), Славия (1:0) и Ботев Враца (3:0). Впоследствие дойдоха и мачовете с Лудогорец (0:0) и Арда за купата (1:0) и първенството (0:0). ЦСКА не е допуснал гол от 704 минути, или почти 8 пълни мача. 43-годишният Крушчич е петият треньор на червените през 2019 година след Нестор Ел Маестро, Любо Пенев, Добри Митов и Люпко Петрович. Тепърва ЦСКА трябва да обяви и как ще процедира с около половин дузина играчи. Пред раздяла с клуба са Николай Бодуров и Стойчо Атанасов, а преотстъпените през есента Чорбаджийски и Джеси също едва ли ще останат. Договорите на Бусато, Жеферсон и Пинто пък изтичат през лятото и с тях ще се преговаря за удължаването им.

„Тема спорт”: Лудогорец привлича двама нови за старта

Лудогорец е пред договор с двама нови футболисти. Засега имената им се пазят в тайна. Те трябва да започнат подготовка с отбора в началото на януари. Въпросните футболисти са били набелязани и гледани няколко пъти от скаутското звено на клуба. 

Тимът се събира за първа тренировка на 6 януари, като от 9-и е планиран дълъг лагер в Турция с няколко контроли. Една от тях е вече ясна със сръбския гранд Цървена звезда. За старта на подготовката се чакат още двама чужденци - халфът Мей Махлангу и нападателят Жоао Паоло. Те играха през тази година под наем в казахстанския Жетису. Срокът на преотстъпване обаче изтече. В Жетису са останали доволни от двамата и е възможно да се стигне до удължаване на наема или откупуване на правата им.

Както е известно, доста играчи на Лудогорец са с изтичащи договори през лятото и тепърва предстои да се види с кои от тях ще се преговаря за нови контракти. Възможно е през зимата да има и освободени, като вратаря Хорхе Браун и Станислав Манолев.

„Меридиан мач”: Славия гони рекорд по червени картони

В гостуването на Ботев (Bp), спечелено с 2:0, седми играч на Славия бе изгонен от началото на сезона. В случая това бе десният бек Христо Попадиин, но въпреки че играха почти цяло второ полувреме с човек по-малко, „белите" успяха да победят. Честотата на червените картони обаче би трябвало сериозно да притеснява Златомир Загорчич и щаба му. От началото на сезона отборът му не може да изкара средно и три мача без да има отстранен играч. Такава честота на червените картони не е имало никога в историята на клуба. Досега най-много изгонени слависти имаше през сезоните 1999/00 и 2007/08 - по деветима. Повече от сегашния сезон бяха и през 2016/17 - осем. През всички тези първенства обаче, когато броят на мачовете се раздели на този на картоните, се вижда, че сега славистите са много по-груби. 

Ако се запази темпът на изгонванията до края на сезона, тимът на Загорчич вероятно ще натрупа 13 червени картона. Не е ясно само колко мача ще изиграят „белите" дотогава, тъй като ако са в ТОП 6 ще бъдат 36, а ако са в долните осем, могат да бъдат и 34. Абсолютно сигурно е обаче, че 13 червени картона не е имал нито един тим от елита досега. Антирекордът се държи от Велбъжд (Кн). През сезон 1999/00 този отбор получи 12 червени картона - или средно по един на всеки 2,5 мача. През настоящия сезон от Славия бяха гонени Димитър Велковски (3 пъти), а по веднъж червения цвят видяха Антонис Стерякис, Христо Попадиин, Славчо Шоколаров и Николай Дюлгеров.

Източник: Novsport

Последни новини