Сензациите в пресата: ЦСКА предлага нов договор на Жеферсон

Сензациите в пресата: ЦСКА предлага нов договор на Жеферсон

Novsport

24-08-2019, 08:41

Най-интересните теми от българската преса днес, 24 август:

“Тема спорт”: ЦСКА предлага нов договор на Жеферсон

ЦСКА ще предложи нов договор на бразилския ляв бек Жеферсон. Ръководството вече е провело предварителни разговори с южноамериканеца и той е дал принципно съгласие да парафира. Настоящият договор на Жеферсон изтича през лятото на 2020 година. Според запознати предложението ще бъде за нови три години. От ЦСКА искат да обвържат бразилеца, за да не изпаднат в ситуация той да може да преговаря с други клубове, което ще може да се случи след 1 януари 2020 година. 

Жеферсон дойде на “Българска армия” през 2018 година на мястото на продадения в САЩ Антон Недялков. Той има 33 мача в елита, 2 за Купата и 10 в Лига Европа. Жеферсон успя да се разпише веднъж, като това стана при победата с 4:0 над Титоград. На този етап 25-годишният Жеферсон се представя много солидно. С изтичащ договор в края на този сезон е и Рубен Пинто, но той е в немилост и едва ли ще получи предложение за нов.

„Тема спорт”: Талеб Тауата мотае Левски

Ръководството на Левски все още няма отговор от Талеб Tayaтa. 27-годишният защитник на Айнтрахт Франкфурт е силно желан от треньора Петър Хубчев. Наставникът дори взима участие в преговорите - той е бивш състезател на франките, водил е и дубъла им. Хубчев вече е говорил с левия бек и му е обяснил, че държи да го види със синята фланелка. Израелският национал не попада в плановете на Айнтрахт за новия сезон. Сега той дори не тренира с първия отбор на германците, защото бройката на играчите в него надхвърля 30. 

Към Тауата проявяват интерес бившият му клуб Макаби Хайфа, както и Макаби Тел Авив. На този етап обаче Талеб не желае да се връща да играе в родината си. Той вече е отхвърлил предложение от белгийския Андерлехт, който му е давал годишна заплата от 300 хиляди евро. Агентът на футболиста пък твърди, че клиентът му има предложение още от Леванте, както и от турски клуб.

В Германия твърдят, че офертата на Левски до Тауата е най-добра. Но източници от Израел сочат, че левият бек не бърза с избора си и внимателно проучва сините.

„Тема спорт”: Георги Петков готов, седем остават в лазарета на Славия

Ветеранът Георги Петков е готов за игра и може да се появи под рамката на белите за гостуването на Лудогорец в неделя вечер. Решението ще вземе треньорът на вратарите на Славия Радостин Станев. Другите две опции са Георги Георгиев, който сега е в ролята на титуляр, и Стергиакис.

В лазарета на белите обаче остават други 7 играчи. Това са Илиан Мицански, Андреа Христов, Янис Карабельов, Радослав Кирилов, Дарко Тасевски, Христо Попадиин и Ертан Томбак. Твърдо аут е Мицански, за останалите ще се решава днес, когато отборът тръгва за Разград. С минимални шансове са Христов и Тасевски.

"Може би трябва да отидем на църква да запалим свещ, за да спрат контузиите", каза старши треньорът Златомир Загорчич.

Източник: Novsport

Последни новини