Сензациите в пресата: ЦСКА продава Тиаго Родригес

Сензациите в пресата: ЦСКА продава Тиаго Родригес

Novsport

01-06-2019, 08:05

Част от най-интересните заглавия в българския спортен печат днес, 1-ви юни, 2019 година:

24 часа: Спас Делев с няколко оферти

Спас Делев има няколко предложения от чужбина да продължи кариерата си, след като договорът му с „Погон“ (Шчечин) изтече. Най-сериозен интерес към него има от Турция, където няколко отбора искат да имат нападателя, който по времето на Петър Хубчев бе фалшивата деветка на националния отбор.

От ЦСКА въобще не са търсили Делев, като той обаче е категоричен, че в България би играл само за „червените“. Стамен Белчев е дал принципно съгласие да продължи работата си с новака в елита „Арда“ и към момента той няма планове да се връща в Бо-рисовата градина.

Белчев е силно желан да започне работа в тандем с Люпко Петрович, като специалистът от Хасково е един от най-добре приетите от фенове-те варианти. Стамен бе спряган и за помощник на Станимир Стоилов, ако Мъри бе поел китайски отбор. В последния момент обаче всичко се разпадна и той остана в „Арда“. 

Мердиан Мач: Задава се трансфер на Тиаго Родригес

 ЦСКА направи бърза селекция и веднага след края на първенството обяви привличането на трима нови играчи - Тони Уот, Диего фабрини, Денис Давидов и Петър Занев. 

Ясно е, че последният идва като заместник на напускащия Жеферсон, но взимането на офанзивните халфове говори ясно едно - че се гласи трансфер на Тиаго Родригес. Звездата на „червените“ направи много силен сезон и вкара куп важни голове през зимата той бе пред трансфер в Легия Варшава, но в крайна сметка подобна сделка не се осъществи и португалецът поднови своя договор с ЦСКА. Само от привлечените до момента трима могат да играят като плеймейкъри - Фабрини е подчертано такъв. Давидов може да бъде ползван на позицията, макар че е бил и крило, както и Тони Уот, който има доста мачове, в които в действа зад нападателя. 

ЦСКА непременно прави по една голяма продажба - през зимата Кирил Десподов замина за Каляри, а Мауридес - за Китай. Преди година пък Фернандо Каранга пое към най-многолюдната страна. Така, че следващият, който е напът да бъде продаден, е Тиаго Родригес.

Тема Спорт: ЦСКА преговаря с ганаец

Селекцията в ЦСКА скоро може да бъде допълнена с ганайски халф, който има мачове и като централен защитник. Ръководството на червените преговаря с 26-годишния Брайт Адае, който става свободен агент. В последните 5 сезона той е носил екипа на втородивизионния Асколи. Футболистът е получил предложение да удължи контракта си, но все още не е дал отговор, че ще го направи. В Италия пък са убедени, че Адае ще продължи кариерата си на "Армията" заради Кристиано Джарета. Шефът на червените е бил директор на играча в Асколи и отлично познава качествата му.

Брайт Адае е роден на 19 декември 1992 година, висок е 185 сантиметра, може да играе като дефанзивен халф и централен защитник. Той е привлечен през лятото на 2010 година от Парма. Така и не изиграва мач за този тим. Преотстъпван е последователно в испанския Тераса, Кротоне, словенския Горица и Губио. През лятото на 2014-а подписва за 2+1 години с Асколи. След като изпълнява контракта си, подписва ново споразумение, което изтича и той става свободен агент. Асколи му предложи договор, според който Адае ще получава по 130 хиляди евро на година. Играчът обаче има далеч по примамлива оферта - от българския ЦСКА, твърди www.cronachepicene.it. Изданието допълва, че армейците са му предложили 3-годишен договор, според който ще получава по 200 хиляди евро на сезон. За неговото привличане е настоял именно Кристиано Джарета. ЦСКА вече направи четири трансфера. Клубът привлече защитника Петър Занев, двама халфове - италианеца Диего фабрини и руснака Денис Давидов, както и шотландския нападател Тони Уот. Новите на "Армията" се очаква да бъдат 6 или 7.

Тема Спорт: Берое умува за Мартин Тошев

Берое може да се подсили с български нападател. Става въпрос за Мартин Тошев. Наскоро той приключи отношенията си с ливанския Ал Ахед, с който спечели купата на страната, а преди това и титлата. Така реално футболистът вече е със статут на свободен агент. Както е известно, привличането на централен нападател е цел номер едно в лятната селекция на зелените. Реално Мартин Камбуров е без сериозна конкуренция. Вариант за нов таран е играч от чужбина, но засега от Берое все още не могат да се разберат с него и да го обявяват като сигурен трансфер. За последно у нас 28-годишният футболист игра за Септември София, където направи силен сезон през 2017/18. Тошев изигра 32 мача и вкара 11 гола в тях за столичани. 

Тема Спорт: По 15 000 евро на месец за Фабрини

Новото попълнение на ЦСКА Диего Фабрини ще получава по около 15 000 евро на месец, твърди румънския сайт prosport.ro. Според колегите италианецът ще взима по 170 000 евро годишно. Той пристигна на "Армията" със свободен трансфер от Ботошани. Към него имаше интерес от Левски и Динамо Букурещ, но Фабрини предпочете да продължи кариерата си в ЦСКА. Интересното е, че от Левски са му предлагали същите финансови условия, но той е подписал с червените най-вече заради Кристиано Джарета.

Именно той го е убедил да приеме офертата на ЦСКА. Фабрини ще пристигне в София на 8 юни, а от следващия ден ще стартира подготовка с армейците. Италианецът има богата визитка, в която личат клубове като Мидълзбро, Уотфорд, Бирмингам, Удинезе, Палермо и Емполи.

Източник: Novsport

Последни новини