Сензациите в пресата: ЦСКА чака отговор от Нуно Томаш

Сензациите в пресата: ЦСКА чака отговор от Нуно Томаш

Novsport

10-06-2019, 09:13

Най-интересните теми от българската преса днес, 10 юни:

„Тема спорт”: ЦСКА чака отговор от Нуно Томаш

ЦСКА води преговори с бранителя Нуно Томаш, който бе преотстъпен в отбора през пролетта. Армейците искат да задържат португалеца за постоянно, но той още не е дал отговор дали е съгласен. Червените са се разбрали без проблеми с Беленензес, който държи правата на Томаш. Самият футболист обаче се колебаел дали да продължи кариерата си в Борисовата градина, или да остане в Португалия, където има друга опция.

23-годишният Томаш се представи на задоволително ниво с червения екип, като имаше няколко доста солидни мача. Той беше използван в центъра на защитата и като ляв бек. Предвид селекцията дотук, в случай че Томаш остане в ЦСКА, ще е опция за сърцето на ариергарда. На този етап армейците разполагат с трима в тази зона - Бодуров, Чорбаджийски и Гълъбов, но искат още един играч, за да имат две алтернативи.

Нуно Томаш записа 12 мача в първенството и 3 за купата през изминалата пролет. В тях получи само 1 жълт картон. Португалецът има и 30 участия в елита на родината си, всичките за Беленензес.

„Тема спорт”: Бруно Акрапович освободи Денислав Станчев и Диков

Старши треньорът на Локомотив Пловдив Бруно Акрапович освободи двама от четиримата български играчи, които са на проби в тима. Босненският наставник на носителя на купата се отказа от нападателите Денислав Станчев и Светослав Диков. Те взеха участие във вчерашната двустранна игра на "Лаута", но не успяха да убедят Акрапович, че трябва да останат. За последно Станчев бе във Верея, a Диков, който е бивш голмайстор на Втора лига с Царско село, риташе във втора дивизия на Словения. Крайният защитник Николай Николаев от Хебър и Георги Ралев от Нефтохимик ще продължат подготовка със смърфовете.

Днес отборът е в почивка, а утре в 6:00 часа тръгва за Боровец. Там тимът ще тренира на базата в Говедарци. Още в първия ден Локо ще има две тренировки - сутринта след пристигането и вечерта. Днес се очаква да стане ясно кои от юношите ще продължат да тренират с мъжете. Както е известно, подготовка на 5 юни започнаха вратарят Павлин Евтимов, Архан Юсуф и Димитър Законов, които бяха под наем в Арда, Петър Главчев, Мартин Паскалев и Октай Юсеин. Възможно е някои от тях пак да бъдат преотстъпени. Първата контрола на Локо е с македонския Академия Пандев. Мачът е планиран за 13 юни (четвъртък), като трябва да се уточни мястото на провеждане. Опция е стадион "Искър" в Самоков.

„Меридиан мач”: Седрик Бардон хвърли бомбата: Идвам

Бившият футболист на Левски Седрик Бардон разбуни духовете около себе си и клуба. „Идвам!", написа той на български на профила си във Фейсбук. Така веднага привлече вниманието на привържениците на тима. „Хайде, чакаме те!, „Добре дошъл отново в Левски", „Честито!", започнаха да пишат те. Явно запалянковците смятат, че Седрик отново може да стане част от Левски. Както е известно, „сините" търсят спортен директор. Петър Хубчев обяви, че има нужда от такъв човек над себе си. Мнозина смятат, че тази роля може да заеме друг бивш кадър на тима - Илия Груев. Последният обаче се уреди за помощник-треньор във Вердер.

Седрик пък бе спряган за спортен шеф по времето на Тодор Батков. Тази идея обаче така и не се осъществи. От ръководството на Левски обявиха, че няма шанс това да се случи и сега. Пост за Бардон не се предвижда. Освен това е сигурно, че посещението му в България не е свързано с футбола. Бардон се е откъснал от играта и се занимава с частен бизнес.

Източник: Novsport

Последни новини