Сензациите в пресата: ЦСКА „домакин" в Австрия

Сензациите в пресата: ЦСКА „домакин

Novsport

30-07-2018, 08:35

Най-интересните теми в пресата у нас днес, 30 юли: 

„Тема спорт”: ЦСКА „домакин" в Австрия

ЦСКА ще има много сериозна подкрепа при гостуването си на Адмира в четвъртък. Армейците ще се чувстват като домакини в двубоя в Австрия. Поне 1000 привърженици се очаква да викат за отбора. В момента се организира екскурзия от клуба и "Сектор Г", но отделно стотици фенове вече са планирали да пътуват самостоятелно до Австрия. Освен това във Виена и околностите живеят доста българи и част от тях също ще подкрепят ЦСКА.

Двубоят ще се проведе на стадион BSFZ Arena в градчето Мария Енцерсдорф, което е на 15 километра южно от Виена. Домакинът Адмира е с най-ниската средна посещаемост в първенството - малко над 2200 зрители на мач. На реванша с армейците привържениците, които ще подкрепят тима, едва ли ще са повече от 2000.

Всеки желаещ за екскурзията, организирана от клуба и "Сектор Г", трябва да се регистрира в сайта на туристическа агенция "Аполо". Оттам има два варианта - пътуване с прибиране веднага след мача срещу 165 лв. или екскурзия с нощувка срещу 250 лв. Купува се и билет на стадиона – за 20 евро, или близо 40 лева. От Адмира са уверили, че всички желаещи фенове на ЦСКА ще могат да присъстват.

Червените гледат спокойно към реванша, след като победиха с 3:0 през миналата седмица. Седем пъти досега армейците са печелили с този резултат в първи мач в евротурнирите у дома и винаги са се класирали напред.

„Меридиан мач”: Привикват Нашименто от шокираща ваканция

Португалски халф на Левски Филипе Нашименто не е изиграл нито една минута от началото на кампанията. Причината - контузия от миналия сезон. Към днешна дата обаче португалецът е в родината си, където се възстановява от травмата. На „Герена" обмислят да прекратят шокиращата ваканция на Нашименто, за да продължат лечението му в България. Оказа се, че халфът е пуснат в 40-дневна почивка, одобрена от бившия старши-треньор на тима Делио Роси. Новият наставник на „сините" Славиша Стоянович е останал доста изненадан от това решение и е много вероятно Нашименто да се завърне бързо на „Герена".

„Тема спорт”: Ботев не е изгубил надежда да приеме Левски във Враца

Новакът Ботев Враца не е загубил надежда, че може да приеме Левски на своя стадион, а не на този в Монтана, както разпореди СТК към БФС с решението си от миналия четвъртък. Както е известно, двубоят на 5 август (неделя) е в светлата част от деня - 18:30 часа и реално не е необходимо да се играе на терен с осветление, каквото под Околчица все още няма. През миналия сезон футболната централа направи компромиси със Славия и Витоша Бистрица, на които разреши такова домакинство. От Ботев са в недоумение защо в БФС не желае мачът да се играе пред близо 10 000 зрители, а са склонни той да се проведе пред не повече от 3000, които вероятно ще дойдат на стадион "Огоста" в Монтана. Кметът на Враца Калин Каменов заяви, че във вторник се чака комисия, която да произнесе окончателното си решение за съоръжението в града.

"Очакваме да дойде комисия и да каже дали стадионът ни е готов. Нямаме проблем с гостуващия сектор. Той е готов. От 14 предписания 13 са изпълнени. Имаме дори изградено междинно осветление на секторите. Но основното осветление, което е за мачове в тъмната част на деня, все още не е готово. Това е единственото изискване, което не е покрито. Очакваме подкрепата и на правителството за неговото изграждане. Въпрос на преценка на Спортно-техническата комисия към БФС. Футболът трябва да се прави за хората и чисто бюрократичните спънки трябва да бъдат на заден план за сметка на футболното настроение, което може да се достави на феновете. В крайна сметка футболният съюз е този, който взима решение и преценява дали ще трябва да играем мача на терен с осветление, което реално няма да се използва. Каквото и да е решението, Ботев излиза за победа или достойно представяне срещу Левски, независимо дали мачът ще е в Монтана или във Враца. Към вторник очакваме окончателно решение", сподели градоначалникът пред "Тема спорт".

Източник: Novsport

Последни новини